Haberler

Teknoloji Ve Yenilikler Forumu Yapıldı

Paris Unesco Merkezi'nde Unesco, Akdeniz Parlamenter Asamblesi ve İslam Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü Ortaklığı ile Bilim, Teknoloji ve Yenilikler Forumu" Gerçekleşti.

Paris UNESCO Merkezi'nde UNESCO, Akdeniz Parlamenter Asamblesi (APA) ve İslam Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü (ISESCO) ortaklığı ile "Akdeniz Bölgesinde Parlamentolar arası Bilim, Teknoloji ve Yenilikler Forumu" gerçekleşti.

Akdeniz Parlamenter Asamblesi Bölgeler Arası İşbirliği iklim değişikliği, su, gibi alanlarda işbirliğinin olumlu deneyimleri ,2010 UNESCO 'Bilim ve Devlet: Küresel ve Bölgesel Bakış' Bilim Raporu Sunumu yapıldı.

Parlamentolarının temsilcileri (PAM ) Akdeniz bölgesinde bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında parlamentoların rolünü, yaptıkları bilimsel içerikli çalışma mevzuatlarını, kendi ulusal deneyimleri sundu.

Akdeniz Parlamenterler Başkan Yarmıcısı,Kültürler arası Diyalog İnsan Hakları Komisyon Başkanı ve Türk Grubu Başkanı Ankara Milletvekili Aşkın Asan forumda bir konuşma yaptı. Asan, konuşmasında şunları söyledi:

'Bu toplantının amacı Bilim insanlarının parlamenterlere katkısını artırmak.Milletvekillerine katkısı olsun diye çoğu parlamentolarda bilim komisyonu oluşturuluyor.Türkiye'de mecliste bir araştırma merkezimiz var milletvekillerine yaptığı çalışmalarda katkı sağlıyor,vekillerimiz sıklıkla destek alabiliyor.Toplantı sonrası farklı somut fikirler ortaya çıktı.Bilim Teknoloji ve yenileşme alanında bir çok çalışma yapılmakta ve bu bağlamda bizler kanun yapıcılar olarak gelecek nesillere yönelik olarak yapmış olduğumuz kanunlarda mutlaka kaynağını bu tür çalışmalardan almamız gerektiğine inanıyoruz.Bu formu her ülkenin parlamentosunda yapmayı güdüyoruz.Bu konuda Türkiye'ye döndüğümde temaslarımı sürdüreceğim. Belki bizde de Finlandiya örneğinde olduğu gibi 'gelecek' komisyonu kurulabilir.Meclise bilgi verip katkı sunmaya çalışacağım Bizde iç tüzük çalışması yapıyoruz.'bilim,teknoloji,yenileşme' komisyonu olabilir.'açıklamasında bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title