Haberler

Tekirdağ'da 1. Çocuk Festivali Başladı

Tekirdağ Belediye Başkanlığı'nın Organize Ettiği "1. Çocuk Festivali" Törenlerle Başladı. Törene Türk Pop Müziğinin Duayeni Erol Büyükburç, Eşiyle Birlikte Katıldı.

Tekirdağ Belediye Başkanlığı'nın organize ettiği "1. Çocuk Festivali" törenlerle başladı. Törene Türk Pop müziğinin duayeni Erol Büyükburç, eşiyle birlikte katıldı.

Tekirdağ Namık Kemal Lisesi'nden Atatürk Anıtı'na kadar festival yürüyüş kortejiyle başlayan Tekirdağ 1. Çocuk Festivali, ilk gününde renkli görüntülere sahne oldu. Çocuklar adına bir konuşma yapan öğrenciler, Belediye Başkanı Ahmet Aygün'den kapalı havuz yapılmasını istedi. Öğrenciler, "Büyüklerimizden sevgi ve hoşgörü istiyoruz. Haklarımıza saygı gösterilmesini istiyoruz. Çocukluğumuzu yaşamak istiyoruz. Belediye Başkanlığımızın bizler için hazırladığı oyun alanları bizler için paha biçilmez

hediyelerdir" dedi.

Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün'e seslenen öğrenciler, "Değerli Başkanımız Tekirdağ sahil şehri olmasına rağmen biz çocuklar su sporlarını sadece televizyonlarda seyrediyoruz. Bize olan sevginize ve inanmışlığınıza sığınarak sizden yaz ve kış aylarında yararlanacağımız, su sporları yapacağımız bir kapalı yüzme havuzu isteğimiz var" şeklinde konuştu.

Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün ise hedeflerinin Çocuk Festivali'ni bundan sonraki senelerde daha da büyütmek olduğunu ifade ederek, "Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından çocuk kardeşlerimizi Tekirdağ'a davet ederek Türkiye'de bir ilke imza atmak istiyoruz" diye konuştu.

Çocukların havuz istekleri karşısında da parası ve projesi hazır olan bir kapalı yüzme havuzu planlarının olduğunu anlatan Aygün, yer bulunduğu ancak kapalı havuzun inşaatına da başlayacağını Tekirdağlı çocuklara müjdeledi.

Konuşmaların ardından Tekirdağlı çocuklar Tuğlalı Park'ta düzenlenen çeşitli etkinliklerle eğlendi. Masal kahramanları animasyonların yanı sıra çocukların yüzlerini de boyadı.

Festival kapsamından Tekirdağ Belediyesi'nin ücretsiz dağıttığı bisküviler ve meyve suları vatandaşlar ile yetkililer arasında ufak tartışmalara neden oldu. Belediye yetkilileri ücretsiz olarak dağıtılan yiyeceklerin sadece çocuklara verileceğini hatırlatmasına rağmen çocukların aileleri ücretsiz olarak dağıtılan yiyecek ve içecekleri almak için büyük çaba sarf etti.

Tekirdağ Belediyesi Çocuk Dostu Şehir projesi kapsamında gerçekleştirdiği Çocuk Festivali'ne Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, ünlü sanatçı Erol Büyükburç ve eşi, Tekirdağ Belediyesi Başkan yardımcıları ve çok sayıda çocuklar katıldı. Festival, çeşitli animasyon, eğlenceler ve konserlerle devam edecek.

(EÖ-ED-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki 'Viski' itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki "Viski" itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title