Haberler

Tbmm Komisyonu'ndan Ülker Fabrikasına Ziyaret...

TBMM Zeytinyağlar ve Diğer Bitkisel Yağlar Komisyonu, Ülker Grubu'nun Pendik Kurtköy'deki Besler fabrikasını ziyaret etti.

TBMM Zeytinyağlar ve Diğer Bitkisel Yağlar Komisyonu, Ülker Grubu'nun Pendik Kurtköy'deki Besler fabrikasını ziyaret etti.

Ülker'den yapılan yazılı açıklamada, Necdet Budak başkanlığındaki Komisyon Üyelerinin fabrika ziyareti sırasında yetkililerden bilgi aldıkları bildirildi.

Ülker İstişare Konseyi Üyesi Metin Yurdagül, ziyarette Ülker margarin ürünlerinin Türkiye'de lider olduğunu, Kurtköy'deki fabrikada paket ve kase margarinler, ayçiçeği ve mısırözü yağlarının üretildiğini hatırlattı.

Yurdagül, endüstriyel margarinler ve pastacılık yağlarıyla portföylerinde 278 çeşit ürünün yer aldığını kaydetti.

Sektörün sorunlarına da değinen Yurdagül, palm yağlarının son yıllardaki teknolojik gelişmeler sonucunda margarin sanayinin vazgeçilmez unsuru haline geldiğini vurguladı.

Metin Yurdagül, zeytinyağı ve ayçiçeği gibi yağlarla rekabetin söz konusu olmadığını, bu nedenle de yükseltilen palm yağları gümrük vergilerinin en kısa zamanda eski seviyesi olan yüzde 12'ye indirilmesini beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title