Haberler

Tarım Sigortası Kanunu Hasar Ödemeleri

Tarım Sigortaları Havuz İşletmeleri (Tarsim) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kadak, Ekim Ayı İçerisinde Tarım Sigortaları Kanunu Kapsamında Çiftçilerin Zararlarının Karşılanması Sürecinin Tamamlanacağını Söyledi.

Tarım Sigortaları Havuz İşletmeleri (TARSİM) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kadak, Ekim ayı içerisinde Tarım Sigortaları Kanunu kapsamında çiftçilerin zararlarının karşılanması sürecinin tamamlanacağını söyledi.

Kadak, Giresun Ticaret Borsası’nda (GTB) düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de son yıllarda tarım alanında önemli değişim ve dönüşümlerin yaşanması için kanunların çıkarıldığına dikkat çekti. Bu değişim ve dönüşümlerin en önemlilerinden birisinin de Tarım Sigortaları Kanunu olduğunu belirten Kadak, Tarım Sigortaları Kanunu’nun, Türk tarımında devrim niteliğinde olduğunu savundu.

Türkiye'de Tarım Sigortaları Kanunu'nun 1930'lu yıllardan beri hep gündemde olmasına rağmen, 2005 yılında yasalaşarak hayata geçirildiğini dile getiren Kadak, 2007 yılı içerisinde yapılan poliçe sayısının 210 bini aşarak bu alanda önemli bir başarının elde edildiğini vurguladı.

Ekim ayı içerisinde Tarım Sigortaları Kanunu kapsamında çiftçilerin zararlarının karşılanması sürecinin tamamlanacağını da ifade eden Kadak, “Türkiye'de 2007 yılında yaklaşık 35 bin hasar başvurusu yapıldı. Takdir edersiniz ki bunların çok kısa sürede sonuçlandırılması mümkün değil. Herhangi bir gecikme söz konusu ise, oluşan hasar sayısının fazla olması ve yoğun bir iş yükü dolayısıyla bir gecikme söz konusu. Ümit ediyorum ki, Ekim ayı içerisinde hak eden çiftçilerimize hasarlarının ödemesi tamamlanacaktır. Finansman konusunda da bir sıkıntımız da yok. Çünkü burada devlet garantisi söz konusu olduğu için endişeye mahal yok" diye konuştu.

Kadak, çiftçilerin tarım sigortalarına büyük ilgi gösterdiklerini bunun da kendilerini gelecek için umutlandırdığını sözlerine ekledi.

Törende sembolik olarak 5 çiftçiye hasar ödemeleri yapılırken, törene katılan Giresun Vali Yardımcısı Serdar Polat, TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak'a plaket verdi.

(AÇ-MU-Y)

30.09.2007 20:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title