Haberler

Tarihi Üzümcüler Çarşısı Yeni Yüzüne Kavuşuyor

150 Yıllık Geçmişi ile Isparta'nın Sembolü Durumunda Bulunan Tarihi Üzümcüler Çarşısı Yeni Yüzüne Kavuşuyor. Yapılacak Yeni Çalışma ile Çarşının Tavanı Tamamen Değiştirilecek, Zeminde Andezit Taşı ile Kaplanacak. Aydınlatma ve Tarihi Görünüm Açısından da Kemer Yapılacak.

150 yıllık geçmişi ile Isparta'nın sembolü durumunda bulunan tarihi Üzümcüler Çarşısı yeni yüzüne kavuşuyor. Yapılacak yeni çalışma ile çarşının tavanı tamamen değiştirilecek, zeminde andezit taşı ile kaplanacak. Aydınlatma ve tarihi görünüm açısından da kemer yapılacak.

Nostalji ile teknolojiyi bir araya getirmeyi hedefleyen Belediye Başkanı Hasan Balaman, tarihi çarşıda incelemelerde bulunarak restorasyonun 3 ayda tamamlanacağını belirtti. 150 yıl önce yaş ve kuru üzümlerini satmak isteyenlerin bir araya toplandıkları adını da bu alış verişten alan tarihi Üzümcüler Çarşısı'nın yeniden revizesine start verildi.

İçinde 100 dükkanın bulunduğu, bunlardan 19 tanesinin de koruma altında tutulan tarihi çarşıda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Hasan Balaman, "Çarşının nostaljisini koruyarak 3 ay içinde restorasyonuna başlayacağız" dedi.

Isparta'nın kuruluşundan beri esnafa kazanç kapısı olmuş tarihi Üzümcüler Çarşısı'nın yıllar geçtikçe eski tarihi görünümünden uzaklaştığını fark ettiklerini söyleyen Balaman, "Çarşı Isparta'nın vitrinidir. Çalışmalara önümüzdeki hafta başlayacağız ve 3 ay gibi kısa sürede esnafın ve halkımızın hizmetine sunacağız" diye konuştu.

Başkan Balaman, restorasyonun yapılmasının ardından esnafın görselliğe önem vermesini istedi. Vitrinleri yeniden elden geçirmeleri gerektiğini belirten Balaman, "Isparta'da diğer illerden gelenlerin ilk uğrak yeri Üzümcüler Çarşısı. Burası şehrimize yakışır bir görüntüye sahip değil. Geçen yıl esnaf arkadaşlarla buranın revize edilmesi konusunda bir araya geldik" ifadelerini kullandı.

BAŞKANI KUTLUYORUZ

İlk defa bir belediye başkanının Üzümcüler Çarşısı'na bu denli önem verdiğini ifade eden esnaf, "Biz yıllardır esnaf olarak burada yapılabilecek çalışmaları kendi imkanlarımızla yaptık. Geçmiş belediyelerin bizlere fazla bir desteği olmadı. Ancak Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın göreve gelir gelmez verdiği sözü yerine getirmesi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu tür restorasyonlar belediyelerin görevi olmamasına rağmen böyle bir özveride bulunduğu için kendisine teşekkür ediyoruz" dediler.

(OB-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title