Haberler

Tarihi Kadın Kahramanlar Gün Yüzüne Çıkıyor

Güncelleme:

Önceki kitabı "bir çay daha lütfen" kitabıyla dikkat çeken, çay ve aile benzetmesiyle gönülleri fetheden, Selçuklu hayranı olan ABD'li ünlü yazar Katharine Branning'in Ay Sultan romanını ve kahramanı Mahberi Hatun'u basın mensuplarına anlattı.

Yazarlar ve Gazeteciler Vakfı'nın kuzguncukta ki tarihi yalısında, kahvaltı eşliğinde yapılan buluşmada tarihi kadın kahraman Ay Sultan konuşuldu. Herkesin bildiği, popüler dizilerle sürekli gündeme gelen Osmanlı tarihinin yanı sıra Selçukluların pek bilinmediğine değinen Katharine Branning bıraktığı eserlerle günümüze ışık tutan bu büyük medeniyeti 'Mahperi Hatun'un hikâyesiyle "Ay Sultan" kitabında anlattığını ve 13. Yüzyılın Anadolu atmosferine, kokusuna, rengine, dokusuna ve duygusal haritasına da yeniden hayat verdiğini söyledi. Selçuklu döneminin, Mevlana dönemi olduğuna dikkat çeken Branning, kim olursan ol gel anlayışının, yönetimden topluma genel bir anlayış olduğuna vurgu yaptı.

1978 yılından beri Türkiye'de, mimari ve süsleme sanatlarına dair saha çalışmaları yapan Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye hayranı olan ABD'li ünlü yazar Katherine Branning, her şeyin geçici, sanat eserlerinin kalıcı olduğuna vurgu yaparak sanat eserlerinin günümüzde insanlarla konuştuğunu belirtti. Hanlardan, kervansaraylara kadar bir çok eseri bulunan Mahberi Hatun'un hikayesini anlatan "Ay Sultan" ile Anadolu Tarihi'nin tozlu sayfalarına ışık tutuyor. Gerçek kişilerden ilham alan "Ay Sultan" romanı, gerçek ve kurgusal karakterlerden oluşan geniş bir kadronun rol aldığı hareketli bir ömrü yansıtıyor. Kaynak Yayınları tarafından hazırlanan Katharine Branning imzalı roman, 'Bir Çay Daha Lütfen' den sonra Türk okuyucularla buluşturan ikinci kitap olması sebebiyle de önemli bir yer tutuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Katharine Branning Selçuklu Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title