Haberler

Taliban'ın "Genel af" sözü havada kaldı! Polis şefini otomatik silahlarla taradılar

Güncelleme:

Yaklaşık 10 gün önce Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban ılımlı mesajlar vererek 'genel af' ilan ettiğini duyurmuştu. Bu açıklamanın üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra bir polis şefi Taliban militanları tarafından infaz edildi.

Afganistan'da 20 yıl sonra ülkenin yönetimini fiilen devralan Taliban ılımlı açıklamalar yapsa da ülkeden Taliban'ın eski dönemini aratmayacak haberler gelmeye başladı. İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Taliban'a karşı savaşan bir polis şefi militanlar tarafından infaz edildi.

OTOMATİK SİLAHLARLA TARADILAR

Bölgeyi ele geçirdikten sonra Taliban tarafından tutuklanan polis şifinin öldürüldüğü anlara ait görüntüler de ortaya çıktı. Söz konusu videoda Herat yakınlarındaki Badgis Eyaleti polis şefi General Hacı Molla Achakzai'nin otomatik silahlarla vurularak öldürüldüğünü anlar yer alıyor.

"GENEL AF" SÖZÜ HAVADA KALDI

Söz konusu infaz Taliban'ın 'genel af' ilan etmesinden sadece birkaç gün sonra gerçekleşti. Taliban'dan yapılan açıklamada, "Herkes için genel af ilan edildi. Bu yüzden rutin hayatınıza tam bir güvenle başlamalısınız" ifadelerine yer verilmişti.

Taliban'ın 'Genel af' sözü havada kaldı! Polis şefini otomatik silahlarla taradılar

BURKA GİYMEYEN KADINI DA ÖLDÜRMÜŞLERDİ

Geçtiğimiz günlerde ise Afganistan'ın Takhar vilayetinde bir kadın burka giymediği için Taliban militanları tarafından vurularak öldürülmüştü. Söz konusu görüntülere ABD'li Fox News kanalı ulaşmış ve talihsiz kadının infaz edildikten sonraki görüntüsünü izleyicileri ile paylaşmıştı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Dünya

Haberler

500

Yorumlar (10)

Alparslan Bozkurt :

abd güzel oyun oynuyor, amaç müslüman topraklarında zülm yapmak,Allahınız'dan bulun.

70
13
yanıtYanıtla
ender türk :

abd o topraklara girse işgalci , çıksa oyuncu , bir karar verin artık.

yanıt32
yanıt22
ferfer :

terörist kabul edilen bir yönetimle ülkemiz bence hiçbir bağ kurmamalı bize zarardan başka bişey vermez hele hele bunu geçmişimiz var kan bağımız var vefamız var söylemleriyle yapmak çok yanlış adamlar bildiğin terörist ne bağımız olurki bunlarla???

65
13
yanıtYanıtla
HAKAN ARSLANOĞLU:

Bu dünya da , Amerika , İngiltere ve İsrail olmasaydı savaş, açlık, ölüm ve Terör olmazdı. Dünyada birlik beraberlik ve düzen olurdu. İnsanlar huzur içinde yaşardı.

52
9
yanıtYanıtla
Murat Genç:

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'E ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ. ŞU AN ORTADOĞU BATAKLIĞINDA DEĞİLSEK O'NUN SAYESİNDEDİR..

41
9
yanıtYanıtla
Bahadır Demir:

Bu serefsizlerin kafa kesenlerin 15 yasindaki kiz cocuklarini savasan itlere armagan eden zihniyete nasil güvenilir birde kardeşiz diyorlar benim kardeşim olamaz bu yobazlar...

20
4
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

sadece algı yapıyorlar ... kanada da kilise okulunun bahçesinde gömülü halde bulunan bulunan yüzlerce yerli çocuğuna ait cesetten bahsetseler ya haber kaynakları. sayının 5 bini bulabileceği de söyleniyor. bunu dile getiren kimse var mı memleketimde. işleri güçleri taliban üzerinden islama saldırmak. çok riyakarlar. insanların algılarını yönlendiriyorlar. islami yönetim kötüdür diye. serebranitsada anneye çocuklardan birini öldürmek için tercihte bulunmaya zorladıklarınndn bahseden var mı?

10
12
yanıtYanıtla
Coşkun Usta:

40 yıl belki daha fazla,Babalarından başlayarak Dağda elinde silah,ölmüş öldürmüş. Kan intikam hırsına bürünmüş,VAHŞİLEŞMİŞ Bir Güç,Bunlardan; Hak hukuk,adalet,insani değer beklenir mi..??Kim bekliyorsa YANILIR..Bunlar yakın zamanda Kendi aralarında Sen fazla YEDİN,Ben az YEDİM diye çatışır. Kopmalar ayrı BAŞ Çekmeler başlar..

17
2
yanıtYanıtla
erkan akgün:

dini, dincinin olduğu yer de huzur refah yoktur anlayın bunu artık

12
5
yanıtYanıtla
Erkan Magdenli :

şeriat geldi ?

11
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title