Haberler

Tahşiye kumpasının ikinci davasında sanıklar savunma yaptı

Güncelleme:

Tahşiye kumpasının ikinci davasında sanıklar savunma yaptı Duruşma, diğer sanıkların savunmalarının alınması için ertelendi FETÖ'nün "Tahşiye kumpası"na ilişkin açılan ikinci davada sanıkların savunmasının alınmasına devam edildi.

Tahşiye kumpasının ikinci davasında sanıklar savunma yaptı

Duruşma, diğer sanıkların savunmalarının alınması için ertelendi

İSTANBUL - FETÖ'nün "Tahşiye kumpası"na ilişkin açılan ikinci davada sanıkların savunmasının alınmasına devam edildi. Mahkeme, Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu diğer sanıkların savunmalarının alınması için duruşmayı erteledi.

Tahşiye grubuna yapılan operasyonun FETÖ kumpası olduğunun tespit edilmesinin ardından açılan dava 3 Kasım 2017'de karara bağlanmıştı. Bunun ardından Tahşiye grubuna ilişkin yeni bir iddianame hazırlanmış ve ilk davanın sanıklarının da aralarında bulunduğu 45 sanık hakkında ikinci bir dava açılmıştı. Tahşiye kumpasına ilişkin açılan ikinci davanın duruşması görüldü. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında bulunduğu bazı sanıklar SEGBİS aracılığıyla bağlanırken, tarafların avukatları duruşmada hazır bulundu.

"Aramalardan hiçbir şekilde bilgim yok"

FETÖ suçlamasıyla öncesinde yargılandığını söyleyen sanık Hayrettin Kardiyen, "Şanlıurfa'da yargılandım ve beraat ettim, karar kesinleşti. Tahşiye grubunda bulunmadım. Çalışmalara katılmadım. Beraatımı istiyorum. Tahşiye operasyonlarının olduğu yerde hiçbir şekilde bulunmadım, operasyonlarına da katılmadım. Büroda yaklaşık 4 yıl çalıştım. Bu aramalardan hiçbir şekilde bilgim yok. Daha yeni göreve başlamıştım" dedi.

"Yazıyı ben göndermedim"

Duruşmada savunma yapan başka davadan hükümlü Ali Fuat Yılmazer, "Davanın önceki aşamalarında yaptığım savunmalarla iddiaları çürüttüğünü düşünüyorum ama benimle ilgili hüküm verildi ve karar kesinleşti. O tarihte ben resmi olarak izindeydim. Yazıyı ben göndermedim. İddianamede yazıyı benim gönderdiğim değerlendirilmiş. Değerlendirme ile ceza verilebileceğini düşünmüyorum. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün izniyle bir hafta terfi sınavlarına çalışmak için izne gönderildim. Bir hafta yoğunlaşmış bir şekilde o sınava hazırlandım. Zorunlu izne ayrılan bir insana hiçbir şekilde iş yansıtılamaz. Dolayısıyla o belge bana yansıtılmadı" ifadelerini kullandı.

"Suç işlemedim, pişmanlığım da yoktur"

Savunma yapan sanık Selçuk Ocaktan ise, "Üstlerimden aldığım delil ile talimatları ve iş arkadaşlarımla yaptığım çalışmaları da amirlerimle paylaşmaktan dolayı suçlanıyorum. Kesinlikle birine iftira atalım gibi bir amaç içerisinde olmadım ve olmadık. Asıl iftira ve kumpasa şahsım maruz kalmıştır. Herhangi bir suç işlemedim, pişmanlığım da yoktur. Yaptıklarımın arkasındayım, beraatımı talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Mahkeme, Yurt Atayün ve Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu diğer sanıkların savunmalarının alınması için duruşmayı 5 Kasım'a erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüphelilerin 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'iftira' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 3 yıldan 36 yıla kadar çeşitli oranlarda hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Hidayet Karaca 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title