Haberler

Suya Dikkat Çekmek İçin Pedal Bastılar

Mersin'de Dünya Su Günü nedeni ile bir araya gelen çeşitli sivil toplum örgütü üyeleri, su sorununa dikkat çekmek için bisiklet turu düzenlendi.

Mersin'de Dünya Su Günü nedeni ile bir araya gelen çeşitli sivil toplum örgütü üyeleri, su sorununa dikkat çekmek için bisiklet turu düzenlendi.

22 Mart Dünya Su Günü nedeni ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) Mersin Bisikletli Gezginler Derneği, Mersin Barosu, Mersin Çevre ve Doğa Derneği üyeleri Özgür Çocuk Parkı'nda bir araya geldi. 'Su Biterse Hayat Biter, Suyumuzu Koruyalım' pankartının açıldığı etkinlikte konuşan Mersin Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Sebahat Aslan, suyun, insan ve doğal yaşam için çok önemli olduğunu belirterek, Su olmazsa insan ve doğal hayat biter. Dünya nüfusunun hızla artması, uygulanan yanlış politikalar, plansız sanayileşme, kirli teknolojilerinin kullanımı, endüstriyel tarım, küresel ısınmak ve iklim değişikliği nedeni ile sularımız azalmakta ve kirlenmektedir. Önlem alınmazsa, dünya ve ülkemiz 15-20 yıl sonra geri dönüşümü imkansız olan su sorunları ile karşı karşıya kalacaktır dedi.

Dünyada ve Türkiye'de ciddi bir su sorununun yaşandığını ifade eden Başkan Aslan, Sağlıklı suya erişim tüm insanlar için temel bir hak olduğu halde bugün dünyada milyarlarca insanın temiz ve güvenilir suya eğirişi sağlanamamaktadır. Kötü kaliteli suların içilmesinden dolayı dünyada her yıl çoğu çocuk olmak üzere milyonlarca insan yaşamını yitirmektedir diye konuştu.

Konuşmanın ardından ise bisiklet turu yapıldı. Merkez Akdeniz ilçesi İstiklal Caddesi'nde başlayan tur, Silifke Caddesi, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'ndan devam ederek Forum Alışveriş Merkezi'nde tamamlanarak, su sorununa dikkat çekildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Su Günü Mersin Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title