Haberler

Şuşa'yı işgalden kurtaran Azerbaycan, Hocavent ve Ağdem'de ilerleme kaydetti

Güncelleme:

Azerbaycan'da 28 yıl sonra işgalden kurtarılan Şuşa'nın sevinci yaşanırken, ordu cephedeki ilerleyişini sürdürüyor. Azerbaycan askerleri Hocavent ve Ağdem eksenindeki Ermenistan savunmasını kırarken, bu bölgelerde ciddi ilerleme kaydetti.

Ermenistan 27 Eylül'de Azerbaycan'ın sivil yerleşim yerlerini hedef aldı ve iki ülke arasındaki çatışmalar patlak verdi. Kendisini savunmaya geçen Azerbaycan ordusu cephede ciddi bir ilerlemeye kaydetti ve uzun yıllar sonra toprak bütünlüğünü sağlamaya çok yaklaştı.

ŞUŞA 28 YIL SONRA İŞGALDEN KURTARILDI

Dün, Dağlık Karabağ'ın kalbi olarak adlandırılan Şuşa'yı 28 yıl sonra işgalden kurtaran Azerbaycan ordusu sahadaki ilerleyişini sürdürüyor. Şimdiye kadar 5 şehir, 4 ilçe ve 217 köyü Ermenistan işgalinden kurtaran Azerbaycan ordusu Güney cephesinde Hocavent yolunu da büyük ölçüde ele geçirdi.

BÖLGELERDE İLERLEME KAYDEDİLDİ

Hocavent ve Ağdem ekseninde Ermenistan askerlerinin savunma direncini kıran Azerbaycan ordusu gece boyu bu bölgelerde ciddi ilerleme kaydetti.

Öte yandan, Azerbaycan ordusunun ciddi şekilde ilerleme kaydettiği Hocavent 28 yıldır, Ağdem ise 27 yıldır Ermenistan işgalinde bulunuyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Ermenistan Azerbaycan Eylül Dünya Güncel Haberler

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

ABD'li ünlü şarkıcı Puff Diddy'den sevgilisine şiddet! Otel koridorunda tekme tokat dövdü

ABD'li ünlü şarkıcı Puff Diddy'den sevgilisine şiddet! Otel koridorunda tekme tokat dövdü

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Bakmadan Geçme

19 Mayıs Mesajları ve Sözleri! İşte En Güzel 19 Mayıs Şiirleri 19 Mayıs 1919'da ne oldu, 19 Mayıs anlamı ne? 19 Mayıs İZMİR yol koşusu ne zaman nerede yapılacak, şartları ne, yol kaç km (MARATON İZMİR)? 19 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? Fury Usyk maçı nasıl izlenir? Tyson Fury Usyk maçı Türkiye yayını var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! #128167 Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki #9917 #128250 CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Mayıs günün maçları nereden izlenir? #9917 #128250 Son Kale Hacıbey filmi oyuncuları kim? Son Kale Hacıbey filmi konusu ne? Son Kale Hacıbey ne zaman, nerede çekildi? #128250 Kırımlı filmi oyuncuları kim? Kırımlı filmi konusu ne? Kırımlı ne zaman, nerede çekildi? #128250 Allah Yazdıysa Bozsun filmi oyuncuları kim? Allah Yazdıysa Bozsun filmi konusu ne? Allah Yazdıysa Bozsun ne zaman, nerede çekildi? #128250 Dominik Cumhuriyeti bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Güney Kore bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936
Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

500

Yorumlar (21)

IOANNHS-07:

BUYUK YALAN YABANCI KAYNAKLAR BU HABERIN TERSINE YAZIYOR

6
30
yanıtYanıtla
serkan:

sende yabancısın :))

yanıt7
yanıt3
ee:

yabancı basın ve ülkelerde etkisi çok olan Ermenistan kaybettiğini yazar mı

yanıt8
yanıt1
Axmdeov:

ermenistan Şuşa ve Hadrut kentlerinin Azerbaycan Ordusu tarafından kurtarıldığını halen inkar ediyor) Ancak ön cebhede vuruşan Asker Kardeşimse Laçın kentinde olduğunu söylüyor. Bu gün sabah Laçın kentinin işgalden kurtarıldığı haberini duysaz hiç şaşırmayın.

yanıt6
yanıt0
Kamal:

Düşmanlarımız çatlasın.Hak yerine geliyor.Allaha çok şükür.

31
4
yanıtYanıtla
ankaralı:

VUR GARDAŞIM, GERİ DURMA, YEĞSE KAPILMA. . . . ALLAH BİZİMLEDİR. . . . . . . . . .

18
3
yanıtYanıtla
Yalan:

Milleti ne zamana kadar kandiracaksiniz allah korkusu yok mu sizde

5
15
yanıtYanıtla
Vatanperver:

Bir haftaya kadar tün Karabağ azad olur inşaAllah

yanıt12
yanıt1
Deli Oğlan...:

ALLAH lütfen. . .

yanıt0
yanıt0
türk kızı:

Allah yardımcınız olsun

9
0
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title