Haberler

Surlar ve Hevsel Bahçeleri Bilgilendirme Sunumları Sürüyor

Güncelleme:

Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzajı'nın tanıtımına yönelik bilgilendirme sunumlarına İsmail Beşikçi Vakfında devam edildi.

UNESCO 39. Dünya Miras Komitesince 4 Haziran 2015 tarihinde UNESCO Dünya Mirası listesine giren Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzajı'nın tanıtımına yönelik bilgilendirme sunumlarına İsmail Beşikçi Vakfında devam edildi.


Moderatörlüğünü ihsan Ay'ın yaptığı sunumda, konuşmacı olarak Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzajı Alan Yönetim Başkanı Nevin Soyukaya ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi KUDEB Şube Müdürü Orhan Balsak yer aldı.


Alan Yönetim Başkanı Nevin Soyukaya, Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzajı'nın UNESCO Dünya Mirası listesine girmesi noktasında hangi aşamalardan geçtiğini detaylarıyla anlattı. Bundan sonraki süreçte neler yapılması gerektiği üzerinde de durulan sunumun devamında Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçelerini bir bütün olarak ele aldıklarını Alan Yönetim Planı'nın bir rehber kitap olduğu ve uygulanmasına yönelik girişimlerde bulunacaklarını belirtti. Konuşmaların ardından dinleyicilerden gelen soruları cevapladı. Yaklaşık 2 saat süren sunumun ardından Diyarbakır Alan Yönetimi tarafından basılan kitap, broşür ve cd'ler hakkında bilgiler verildi.

Kaynak: Temsilci / Kültür Sanat

İsmail Beşikçi Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title