Haberler

Suriyeli Yetimler Çocuk Yaşam Merkezi'nde Barınacak

Suriyeli yetimler Çocuk Yaşam Merkezi'nde barınacak Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 100 dönüm alana yayılmış 2 ilkokul, 2 ortaokul, 1 cami, sağlık merkezi ve spor kompleksinden oluşan ve 35'i erkek, 20'si kızlar için olmak üzere toplam 55 villa inşa edilen RAF-İHH Çocuk Yaşam Merkezi törenle açıldı...

Suriyeli yetimler Çocuk Yaşam Merkezi'nde barınacak

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 100 dönüm alana yayılmış 2 ilkokul, 2 ortaokul, 1 cami, sağlık merkezi ve spor kompleksinden oluşan ve 35'i erkek, 20'si kızlar için olmak üzere toplam 55 villa inşa edilen RAF-İHH Çocuk Yaşam Merkezi törenle açıldı

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım :

"Suriyelileri burada kültürlerine göre barındırmalıyız"

HATAY - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı ve Katar RAF ortaklığıyla Hatay'da 100 dönüm arazi üzerine inşa edilen ve Suriyeli 990 yetim çocuğun kalabileceği "Çocuk Yaşam Merkezi"nin açılışı gerçekleştirildi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 2 yıl önce temeli atılan ve sadece yetim çocukların kalabileceği yer olarak inşa edilen Yaşam Merkezi'nin açılış töreninde Suriyeli minik bir çocuk tarafından Kuranı Kerim okundu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, açılışta yaptığı konuşmada, yetimlerle ilgilenmenin, yetimlerle uğraşmanın nasip meselesi olduğunu söyledi. Yetimlerin kişinin günahını aldığını ve sevabını arttırdığını belirten Yıldırım, "Allah herkese bunu nasip etmiyor. Çünkü yetim kişinin günahını alıyor, sevabını arttırıyor. Şükürler olsun bizlerde buradayız. Savaş sadece insanın bedenini almıyor. Savaş insanın annesini ve babasını yok etmiyor. Çocukları öldürmüyor savaş. Savaş kültürü de yok ediyor. Onun için bizim gibi kurumlar bir savaş bölgesinde çalışıyorsa o bölgenin kültürünü korumak mecburiyetindedir. Ne demek bu Suriyelileri burada barındırıyorsak Suriyelileri kültürüne göre barındırmalıyız. Suriyelilerin dilini unutturmamalıyız. Suriyelilerin geleneğine yönelik çalışmalar yapmak mecburiyetindeyiz" dedi.

Al Şeyh Sani Bin Abdullah İnsani Hizmet Kurumu Başkanı Şeyh Ayed Bin Dibsan El-Kahtani ise Türkiye Cumhuriyetine Suriyeliler için yaptıklarından dolayı teşekkür ettiklerini kaydetti.

Türkiye'nin şefkat ve sıcak elini mazluma uzattığını ifade eden Kahtani, "Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte proje teklifi geldiği zaman söz konusu Suriyeli yetim çocuklar olunca böyle bir proje için hiç tereddüt etmeden bu projenin içinde olmayı kabul ettik. Suriye olaylarının başlamasından bu yana kadar Türkiye Cumhuriyeti sıcak ve şefkat elini her zaman Suriyeli kardeşlerimize uzatmıştır. Başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türk halkına teşekkürü borç biliriz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Arapça ve Türkçe şarkıları söyleyen çocuklar çeşitli hikayelerden derledikleri tiyatroları sahneledi. Daha sonra Çocuk Yaşam Merkezi'nin açılış kurdelesi kesilerek katılanlara hediyeler verildi. Merkezde barınan çocukların yaptığı el işi eserler sergilendi.

Suriyedeki iç savaşta atılan bombalardan dolayı iki bacağını kaybeden ve "Baba beni kaldır" videosuyla tanınan Suriyeli Abdülbasit'te açılış törenine katılarak açılış kurdelesini kesti.

Açılış törenine, Başbakan Başdanışmanı Ömer Faruk Korkmaz, AFAD Başkan Yardımcısı Fatih Özer, MEB Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, Reyhanlı Kaymakamı Tuncay Dursun, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Babacan ve diğer davetliler katıldı.

Suriyeli yetimlerin barınacağı RAF-İHH Çocuk Yaşam Merkezi'nde 35'i erkek, 20'si kızlar için olmak üzere toplam 55 villa inşa edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Bülent Yıldırım Reyhanlı Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title