Haberler

Süper Lig'in Yüzünü Göremeyen Süperler!

Merkez Hakem Kurulu, Süper Lig Listesindeki 36 Hakemin 8'ine Hiç Görev Vermedi.

Merkez Hakem Kurulu, Süper Lig listesindeki 36 hakemin 8’ine hiç görev vermedi.

Gençlere şans tanımaktan özellikle kaçınan kurul, ligin yükünü eski isimlerin üzerine yoğunlaştırdı. 90 maçın 65’ini 13 eski hakem yönetti.

HİLMİ Ok başkanlığındaki Merkez Hakem Kurulu (MHK), Süper Lig’in ilk 10 haftasında gençlere görev vermekten ısrarla kaçındı. Sezon başında Süper Lig kadrosunu çok geniş tutan ve sayıyı 36’ya çıkartan MHK, elinde bulunan 8 hakeme henüz bir tek maçta bile görev vermedi.

Özellikle bazı eski isimlere ısrarla şans tanıyan MHK, genç hakemleri ise ikinci plana itti. Zorluk derecesi açısından ilk haftalar daha kolay olmasına karşın, genç hakemlerin tamamına yakını geri planda kaldı.

Süper Lig’de bu haftaya dek Cem İyihuylu, Cemil Şensöz, Cüneyt Bakıroğlu, Deniz Çoban, Hakan Özkan, Yıldıray Arslan, Mete Kalkavan ve Abdullah Yılmaz, hiç maç yönetemedi.

Yunus Yıldırım’a 6 maç

Henüz Süper Lig’de siftah yapamayan bu hakemlere karşın, Yunus Yıldırım 6, Bülent Yıldırım, Cüneyt Çakır, Selçuk Dereli, Bünyamin Gezer, Hüseyin Göcek ve Fırat Aydınus 5’er maçta düdük çaldı. Aytekin Durmaz, Oktay Demiray, Hakan Sivriservi, Cem Deda, Özgüç Türkalp ve Barış Şimşek ise 4’er karşılaşmada görev aldı. Bu şekilde ligin ilk 10 haftası, 13 hakemin üzerinde yoğunlaştı. Bu haftaya dek oynanan 90 maçın 65’ini 13 eski hakem yönetirken, geri kalan 23 genç hakemin payına toplam 25 karşılaşma düştü.

Siftah yapamayan 8 genç hakemin yanı sıra, yine genç isimlerden İlker Meral, Gökhan Güneşer, Fatih Gökçe, Suat Arslanboğa, Koray Gencerler ve Uğur Söylemez ise sadece birer maça çıkabildi.

Müftüoğlu kara listede

Öte yandan, bir süre önce FIFA listesinden çıkartılan Kuddusi Müftüoğlu’nun MHK’nin kara listesine alındığı gözlendi. Müftüoğlu’na, Süper Lig’de 7 haftadır maç verilmiyor. Buna karşın MHK’nin gözde isimlerinden olan Bünyamin Gezer ise 5’i Süper Lig, 3’ü TFF 1. Lig, 1’i de dördüncü hakemlik olmak üzere 9 maça çıktı. Gezer, aralıksız 7 haftadır düdük çalıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title