Haberler

Sultanahmet'te İtfaiyeden Nefes Kesen Gösteri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, İtfaiyenin Tarihi Gelişimini Sultanahmet Meydanı'nda Düzenlediği Mizansen Bir Gösteri ile Kutladı. Meydanın Ortasına Kurulan Ahşap İki Katlı Maket Yapı İtfaiye Erleri Tarafından Ateşe Verildi. Yangını Gören Yangın Habercisi Koşup Bağırarak ...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, itfaiyenin tarihi gelişimini Sultanahmet Meydanı`nda düzenlediği mizansen bir gösteri ile kutladı. Meydanın ortasına kurulan ahşap iki katlı maket yapı itfaiye erleri tarafından ateşe verildi. Yangını gören yangın habercisi koşup bağırarak “Yangın var, yangın var¨ diye haykırdı. Bunun üzerine emme basma tulumbalı itfaiyeciler alevlere ilk müdahaleyi yaptı. Alana kurulan çeşmeden kovalarla doldurdukları suyu tulumbanın içindeki hazneye dolduran itfaiyeciler vatandaşlara eğlenceli dakikalar yaşattı. Aynı zamanda itfaiyenin geçmişten günümüze kullandığı gelişmeler gösterildi. İtfaiyenin sahip olduğu ve en son teknoloji ile donatılmış ¨Koca Yusuf¨ isimli araç da alevlere müdahale etti.

İffaiye Daire Başkanı Ali Karahan, İstanbul`da yaşanan en büyük sorunlarının düzensiz yapılan araç parkları olduğunu söyledi. Karahan, ¨İtfaiye teşkilatı geçirdiği gelişmelerle birlikte bu gün dünyanın 3`üncü büyük itfaiyesi haline geldi. 100 noktada müdahale ekiplerimiz mevcut¨ dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title