Haberler

Sultan filmi nerede çekilmiştir? Sultan filmi ne zaman çekildi?

Güncelleme:

Kartal Tibet'in yönetmen koltuğunda oturduğu Bulut Aras ile Türkan Şoray'ın başrollerinde yer aldığı Sultan filmi, bir döneme damgasını vurmuştu. Her izlendiğinde ayrı bir heyecan yaratan Sultan filmi, dul ve 4 çocuklu bir kadının hayat hikâyesini anlatıyor. Peki, Sultan filmi nerede çekildi? Sultan filmi ne zaman çekildi? Sultan konusu ne? Sultan oyuncuları kimler? İşte detaylar haberimizde…

SULTAN FİLMİ NE ZAMAN, NEREDE ÇEKİLDİ?

Sultan, mahalle kültürünün ne olduğu, gecekondulaşmanın kentlerde nasıl var olmaya çalıştığı ve arabesk kültürü üzerine önemli filmler arasında gösterilmektedir. Filmin çekimleri İstanbul'un Sarıyer ilçesinin Rumelihisarı Mahallesinde, Boğaziçi Üniversitesi'nin Kuzey Kampüsüne yakın bir noktada gerçekleştirildi. Sultan filmi, 1978'de İstanbul'un Sarıyer ilçesine bağlı Rumeli Mahallesi'nde yer alan Türkan Şoray Sokağı'nda çekildi.

SULTAN FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Sultan filminde, dört çocuğuyla birlikte yaşam mücadelesi içinde olan dul bir kadının hikâyesi konusu anlatılır. Gecekonduda yaşamını sürdüren güzeller güzeli Sultan, genç yaşında dul kaldı. Çocuklarına bakabilmek adına evlere temizliğe gider. Şoför Kemal'le nişanlanan Sultan, ihanete uğrar.

Mahalle sakinlerinin desteğiyle birlikte Kemal'i unutmak için uğraşır. Diğer taraftan Kemal'in babası olan muhtar, mahalle evlerini gizli bir şekilde ucuza satın almaya çalışır. Kemal de mahalleliyle birlikte olarak mahalleyi ve babasını terk eder.

SULTAN FİLMİNİN OYUNCULARI KİMLERDİR?

Başrollerinde Türkan Şoray ile Bulut Aras'ın yer aldığı Sultan filminde Şener Şen, Adile Naşit, İhsan Yüce, İlyas Salman, Güzin Özyağcılar, Erdal Özyağcılar, Hikmet Gül, Gül Yalaz ve Tuncer Sevi yer alıyor.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Türkan Şoray Gündem Sinema Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title