Haberler

Sudan Türkiye Mezunları Derneğindeki Türkçe kursiyerleri sertifikalarını aldı

Güncelleme:

Sudan Türkiye Mezunları Derneğinin düzenlediği Türkçe kurslarında başarılı öğrencilere sertifikaları törenle dağıtıldı.

Sudan Türkiye Mezunları Derneğinin düzenlediği Türkçe kurslarında başarılı öğrencilere sertifikaları törenle dağıtıldı.

Hartum Yunus Emre Enstitüsündeki (YEE) programa, Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, Sudan'daki Türk kurumlarının temsilcileri, kursiyerler ve aileleri katıldı.

Kursiyerlerin Türkçe şiir, şarkı okuduğu ve taklit gibi sunumlar yaptığı programda, A1 seviyesini başarıyla tamamlayan 50 öğrenciye sertifikaları verildi.

Büyükelçi Neziroğlu, konuşmasında, "Sudan ve Türkiye iki kardeş ülkedir. Bu kardeşlik kıyamete kadar güçlenerek devam edecek. Türkiye olarak da bütün kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla Sudan halkının yanında olmaya gayret edeceğiz." ifadesini kullandı.

Neziroğlu, sergiledikleri performans ve Türkçeye ilgilerinden dolayı tebrik ettiği öğrencilerin seviyelerinin iyi olduğunu belirtti. Büyükelçi Neziroğlu, öğrencilerin Türkçe sayesinde kolayca iş bulabileceklerini dile getirdi.

Öğrencilerden Reyyan Nuruddaim AA muhabirine, Türkçe şarkıları çok sevdiğini ve bu parçaları daha iyi anlayabilmek için Türkçe öğrendiğini söyledi.

Türkiye'nin güzelliğinden ötürü Türkçe öğrendiğini belirten öğrenci Huyam Ahmed ise Türkiye'ye gidince öğrendiği dil sayesinde daha çok eğleneceğini ve pazarlık yapabileceğini dile getirdi.

Dernek Kasım 2020'den itibaren düzenlediği Türkçe kurslarında 180 kişiye eğitim verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title