Haberler

Steak ve Paris Mash nasıl yapılır? Steak ve Paris Mash tarifi, yapılışı

Güncelleme:

Steak ve Paris Mash yemekleri birlikte tadına doyum olmayacak ikili haline geliyor. Bir biftek çeşidi olan steak, tercihe göre az pişmiş, orta, iyi pişmiş gibi farklı düzeylerde yapılabilir. Paris Mash ise tereyağlı püredir. İşte Steak tarifi ile Paris Mash tarifi...

İsteğe göre krema ve süt ile de tatlandırılabilen Paris Mash yemeğinde püf nokta blender olmadan ezilen patateslerdeki topak görüntünün olmamasıdır. Farklı derecelerde elde edilen biftekler ile servis edilir. Steak nasıl yapılır? Paris Mash nasıl yapılır?

STEAK NASIL YAPILIR?

Az pişmiş steak için; eti ızgaraya/tavaya attıktan sonra bir tarafı 1, 1.5 dakika diğer tarafını da 1 dakika kadar pişirilir. 55-60°C derecede toplam pişirme süresi 2.5 dakikadır.

Orta pişmiş et: 60-65 derece ilk tarafını 4 dakika diğer tarafı da 4 dakika pişirilir. Toplam pişirme süresi yaklaşık 8 dakika olacaktır.

Orta iyi pişmiş steak için; ilk tarafı 5-5.5 dakika diğer tarafı da yine yaklaşık 5 dakika pişirilir. Toplam pişirmesi süresi 10-11 dakikadır.

İyi pişmiş; etin ilk yüzü 7-8 dakika diğer tarafı da 7 dakika pişirilir. 71+°C derecede toplam pişirme süresi 14-15 dakika olur.

PARİS MASH TARİFİ

MALZEMELERİ

1 kilogram patates

200 gram tereyağı

Steak ve Paris Mash nasıl yapılır? Steak ve Paris Mash tarifi, yapılışı

PARİS MASH YAPILIŞI

Patatesler kabuklu halde soyuluş haşlanır.

Bir püre presi ya da patates ezeceği yardımıyla haşlanan patatesler püre haline getirilir. (Püre yaparken blender kullanmamaya dikkat edin. Aksi takdirde patatesin içindeki nişasta açığa çıkar ve pürenizin kıvamı yapış yapış olur.)

Hazırlanan püreyi iki kez tel bir süzgeçten geçirerek pürüzleri yok edilir.

Ezilen patatesleri ocağa alıp düşük sıcaklıkta karıştırarak kalan suyu buharlaştırılır.

Küp küp doğranan soğuk tereyağı ocaktan alınır patateslere ilave edilir ve karıştırılır.

İsteğe göre içine biraz krema ya da süt de ilave edilebilir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Paris Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title