Haberler

Sri Lanka'nın Bağımsızlık Günü

Sri Lanka'nın bağımsızlığının 70. yıl dönümü Trabzon'da kutlandı.

Sri Lanka'nın bağımsızlığının 70. yıl dönümü Trabzon'da kutlandı.

Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Pakeer Mohideen Amza, kentteki bir otelde düzenlenen programda, Sri Lanka'nın 1505'ten sonra Portekiz, Hollanda ve İngiltere olmak üzere 443 yıl boyunca yabancı egemenliğinde kaldıktan sonra 4 Şubat 1948'de bağımsızlığını yeniden kazandığını söyledi.

Sri Lanka'nın 2009 yılında dünyanın en gaddar terör örgütlerinden birini mağlup ettiğini aktaran Amza, şimdi kalıcı barış ortamının hakim olması için var gücüyle çalıştıklarını dile getirdi.

Türkiye ile Sri Lanka arasındaki ilişkilerin yüzyıllar öncesine dayandığına işaret eden Amza, "Sri Lanka-Türkiye ilişkileri tarihe dayalı köklü ilişkilerdir. Osmanlı İmparatorluğu 1864 yılında Sri Lanka'ya fahri konsolos atamıştır. İkili ilişkiler 2012 yılında Sri Lanka'nın Ankara'da yerleşik diplomatik misyonunun açılmasıyla yeni bir seviyeye çıkmış ve bunu 2013 yılında Türkiye'nin Kolombo'da yerleşik diplomatik misyonunun açılması izlemiştir." ifadelerini kullandı.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz da Sri Lanka'nın her zaman Türkiye'nin yanında olduğunu belirterek, "Dostlarımızın kimler olduğunu görüyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminde ilk arayan Sri Lanka Devlet Başkanı'dır. Bu da ayrı bir değer ve önem katıyor." dedi.

Sri Lanka'nın Trabzon Fahri Konsolosu Atilla Ataman ise sadece özgür kalmayı değil, özgür olunmasını da sağlamak üzere bugün Ortadoğu'da büyük bir mücadelenin içine giren Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Sri Lanka'nın yaklaşık 130 yıllık bir geçmişi bulunduğunu anlattı.

Ataman, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Sri Lanka Devlet Başkanı'nın Türk Büyükelçiyi arayarak Türkiye'nin yanında tavır aldığını vurguladı.

Konuşmaların ardından Vali Yavuz ile Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Amza ve Ataman'a günün anısına plaket verdi.

Sri Lanka'nın yerel dans gösterilerinin ardından sona eren programa Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Rusya'nın Trabzon Başkonsolosu Valery Tikhonov, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Atilla Ataman Sri Lanka Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title