Haberler

Yaz Dostum! Manchester City Vs Manchester United

Ada'da bugün çok özel bir maç oynanacak.

Ada'da bugün çok özel bir maç oynanacak. Premier League'de 12. hafta karşılaşmasında Manchester derbisinde Manchester City'nin konuğu Manchester United olacak. TSİ ile 22.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Chris Foy (8 maçta 0 kırmızı, 19 sarı kart) yönetecek. Mücadale Digiturk platformunda Sporxmax kanalından izlenebilecek.

Öte yandan maçı Sporx'in uğurlu odası Maç Odası'ndan da takip edebilirsiniz.

Bir tarafta rüya gibi bir takım kuran ve ligde büyükler arasına katılmak için çaba veren Manchester City. Diğer tarafta son 16 lig maçına yenilgi görmemiş rotasyon delisi bir takım olan Manchester United. Karşılaşma öncesi City tarafında Mario Balotelli cezalı durumda, bir diğer forvet Emmanuel Adebayor'un da sakatlığı var.

United'da ise Owen Hargreaves çok uzun aradan sonra haftasonu sahalara gerid öndü ama yine sakatlanarak herkesi şoke etti ve 5 hafta kadar daha sahalardah uzak kalacak. Anderson, Michael Owen, Wayne Rooney ve Antonio Valencia da sakatlık kervanındaki diğer oyuncular. Ryan Giggs'in de sakatlığı devam ederken Nani'de de sıkıntı var. Portekizli idmanda sakatlığının yanı sıra bir virüsun gazabına uğradı ve hasta durumda. Maç saatinde hakkındaki son karar verilecek.

United bundan önce 13 kere City'i ziyaret etti ve bu maçlardan sekizini kazanırken, bir maç beraberlikle sonuçlandı. Dört maçı ise City kazandı.

Maç öncesi sizlere hatırlatabileceğimiz en değişik nokta ise 16 yıl önce, yine bir 10 Kasım gününde United'ın Old Trafford'da Manchester City'i 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup edererek derbinin tarihinde önemli zaferlerden birini kazanmış olması.

156. kez gerçekleştirilecek Manchester derbisi öncesinde ise 68 yaşındaki MANU çalıştırıcısı Sir Alex Ferguson'un şu sözleri ilgi çekiciydi; "Derbiler muhteşemdir. City - United veya Carlisle - Crewe bu maçlarda hoca olarak yer alırken aynı şeyler sizi bulur. Derbiler bir eş ile kocanın boşanmasına bile sebep olabilir. Çünkü bu maçlarda çözülemeyen duygular vardır".

Ayrıca Ferguson Tevez'in City'e transferinin ardından statlarının dışına "Manchester'e hoşgeldin" şeklinde bir pankart asan M.City tarafı için o gün yaptığı "salakça" yorumunun da arkasında olduğunu tekrarladı.

Maçın İddaa oranları 2.3 x 3.0 x 2.3 olarak belirlendi. Sporx İddaa'nın maça dair tahmini okumak için ise tıklayın....

MUHTEMEL 11'LER

MANCHESTER CITY (4-2-3-1)

Hart;

Boateng

K Toure

Kompany

Zabaleta;

de Jong

Barry;

Silva

Y Toure,

Milner;

Tevez.

MANCHESTER UNITED (4-2-3-1):

Van der Sar;

Brown,

Ferdinand

Vidic,

Evra;

Fletcher,

O’Shea;

Carrick,

Scholes,

Park;

Hernandez

Geçtiğimiz sezon oynanan maçlar; United 4 City 3, City 0 United 1.

Derbinin istatistiği; City ev sahipliği yaptığı son dört karşılaşmada da Manchester United filelerini en az bir kere havalandırdı.

FORM DURUMU, SON MAÇLAR

MANCHESTER CITY

West Brom 0-2 Manchester City

Wolves 2-1 Manchester City

Manchester City 0-3 Arsenal

Blackpool 2-3 Manchester City

Manchester City 2-1 Newcastle

MANCHESTER UNITED

Manchester Utd 2-1 Wolves

Manchester Utd 2-0 Tottenham

Stoke 1-2 Manchester Utd

Manchester Utd 2-2 West Brom

Sunderland 0-0 Manchester Utd

ARALARINDAKİ MAÇLAR

Manchester City 0-1 Manchester Utd

Manchester Utd 3-1 Manchester City

Manchester City 2-1 Manchester Utd

Manchester Utd 4-3 Manchester City

Manchester Utd 2-0 Manchester City

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title