Haberler

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Uçar Açıklaması

"Güvenlikçiler, pistin işletmecisinin (Vural Ak), kendi fikri doğrultusunda verdiği emirle, benim ve federasyon yetkililerinin dışarıya (Intercity Istanbul Park'ın dışına) çıkartılmasını istediğini söyledi" "Yaptıkları çirkinliği aynıyla kendilerine iade ediyorum. Bizim onlara verilecek cevabımız olamaz, çünkü biz onların seviyesine düşmeyiz" "Haksız, hukuksuz isteklerini, anlamsız saçma isteklerini yerine getirmediğimiz için şahsi bir kini, intikam alma şeklinde yaptı, ama muvaffak olamadı"

SERDAL KALAYCI - Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) Superbike ve Supersport Dünya Şampiyonası organizasyonunda, güvenlik görevlilerinin, kendisi ve federasyon yetkililerini Intercity İstanbul Park'ın dışına çıkarmak istediklerini belirterek, Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak'a sert bir dille tepki gösterdi.

Uçar, FIM Dünya Supersport Şampiyonası'nda Kenan Sofuoğlu'nun kazandığı 11. ayak mücadelesi sonrasında, yaşanan olayı AA muhabirine anlattı.

Bu organizasyona hakem işlevleri ve idari izinlerin alınması noktasında yardımcı olduklarını aktaran Uçar, Kenan Sofuoğlu'nun da TMF lisansıyla FIM Dünya Supersport Şampiyonası'nda bulunduğunu hatırlatarak, yaşanan durumu şöyle değerlendirdi:

"Güvenlikçiler bize, pistin işletmecisinin, kendi fikri doğrultusunda verdiği emirle benim ve federasyon yetkililerinin dışarıya çıkartılmasını istediğini söyledi. İşletmeci tüccar, pistin dışına çıkarılmamızı istemiş. 35 güvenlik görevlisi gönderdi. Ben de uluslararası organizasyonun sorumlusu Mr. Dany'ye konuyu ilettim. Kendisi, benim Uluslararası Motosiklet Federasyonu'nun (FIM) misafiri olduğumu, pistin işletmecisinin böyle bir hakkı olmadığını, bunu kendilerine bildirdiğini, ancak haksız bir uygulama yaptıklarını ifade etti."

Üzerinde taşıdığı akreditasyon kartının uluslararası organizasyon tarafından verildiğini hatırlatan TMF Başkanı Uçar, "Yerel bir vatandaşın, kendini bilmez birinin böyle saygısızca bir hareket yapması... Ben normal karşıladım. Kişinin anlayışıyla, zihniyetiyle ilgili bir şeydir bu. Uluslararası arenada normal karşılanmaz bu. Yaptıkları çirkinliği aynıyla kendilerine iade ediyorum. Bizim onlara verilecek cevabımız olamaz, çünkü biz onların seviyesine düşmeyiz" şeklinde konuştu.

"Bu yarışı federasyonumuza adeta tüccar gibi satmaya çalıştı"

TMF Başkanı Uçar, pistin işletmecisinin neden böyle bir davranışta bulunmuş olabileceğine ilişkin soru üzerine de, "Ticari faaliyet olarak getirdikleri bu yarışı federasyonumuza adeta tüccar gibi satmaya çalıştı bu arkadaşlar" dedi.

Kendilerine getirilen teklife, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü'nün izinleri doğrultusunda hareket edebileceklerini söyleyerek yanıt verdiklerini kaydeden Uçar, şunları söyledi:

"Bunun dışında hiçbir ödeme yapmayacağımızı ve yapamayacağımızı söyledik. Biz Spor Genel Müdürlüğü'ne, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı bir federasyonuz. İzin olmadan kimseye ödeme yapamayacağımızı söyledik. Onlardan izin istedik. Ödeme izni gelmemişti zaten. Zaten böyle bir ihtiyaç da yoktu. Bu bir ticari faaliyet. Burada bilet sattılar. Kar zarar dengesini kurarak getirmeye çalıştılar. Dolayısıyla tüm bu haksız, hukuksuz isteklerini, anlamsız saçma isteklerini yerine getirmediğimiz için şahsi bir kini, intikam alma şeklinde yaptı ama muvaffak olamadı. Biz işletmecinin misafiri değiliz. Uluslararası bir organizasyon ve uluslararası federasyonun misafiri olarak görevimizi yerine getirdik." - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Bekir Yunus Uçar İstanbul Park Vural Ak Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title