Haberler

Şükrü Saracoğlu, Ölümünün 60. Yıldönümünde Anılacak

Eski Başbakan ve Fenerbahçe Kulübü Başkanları'ndan Mehmet Şükrü Saracoğlu, ölümünün 60. yıldönümünde, doğum yeri olan İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde Ödemiş Belediyesi ve Ödemiş Fenerbahçeliler Derneği'nce düzenlenecek bir dizi etkinlikle anacak.

Eski Başbakan ve Fenerbahçe Kulübü Başkanları'ndan Mehmet Şükrü Saracoğlu, ölümünün 60. yıldönümünde, doğum yeri olan İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde Ödemiş Belediyesi ve Ödemiş Fenerbahçeliler Derneği'nce düzenlenecek bir dizi etkinlikle anacak. Saracoğlu için İstanbul'daki mezarı başında da bir anma yapılacak.

M. Şükrü Saracoğlu'nun 60. ölüm yıldönümü olan 27 Aralık Cuma günü gerçekleştirilecek etkinliklerde ilk olarak 'Ödemişli Başbakan Şükrü Saracoğlu' isimli bir sempozyum gerçekleştirilecek. Ödemiş Yeni Nikah-Düğün Salonu ve Kongre Merkezi'nde saat 13.00'te başlayacak sempozyuma M. Şükrü Saracoğlu'nun oğlu Yılmaz Saracoğlu, Kültür ve Turizm eski Bakanı Alev Coşkun, Gazeteci-Yazar ve TV Programcısı Gürkan Hacır, Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Engin Berber ile yüksek lisans öğrencisi Tülay Gül konuşmacı olarak katılacak.

Anma etkinliklerinin ikinci bölümünde Ödemiş Belediyesi'nce yaptırılan Saracoğlu Toplu Konutları'ndaki dairelerin anahtar teslim ve bu alana yaptırılan Şükrü Saracoğlu Büstü'nün açılış törenleri yer alacak.

Ödemiş'teki etkinliklerin son bölümünü ise Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi bünyesindeki Şükrü Saracoğlu Anı Odası'nın gezilmesi oluşturacak. Öte yandan Şükrü Saracoğlu için İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında da bir anma töreni gerçekleştirilecek.

M. ŞÜKRÜ SARACOĞLU KİMDİR?

1934-1950 yılları arasında 16 yıl boyunca aralıksız Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanlığını yaparak Fenerbahçe Spor Kulübü'nde en uzun süre başkanlık görevini yürüten Mehmet Şükrü Saracoğlu, görev yaptığı dönem boyunca Fenerbahçe Spor Kulübü'ne bir çok sportif başarı kazandırdı. Mehmet Şükrü Saracoğlu ayrıca 22 Temmuz 1998'de adının verildiği Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın Fenerbahçe Spor Kulübü'ne kazandırılmasında da önemli rol oynadı. İki dönem başbakanlık görevinde de bulunan Mehmet Şükrü Saracoğlu 1887 yılında İzmir'in Ödemiş ilçesinde doğmuş, 27 aralık 1953 yılında İstanbul'da vefat etmişti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

İstanbul Ödemiş İzmir Spor Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title