Haberler

Orlando Mucizelere Kaldı, Jazz Umutlandı

Nba Play-off Serisinde Mehmet Okur'lu Utah Jazz, Konuk Ettiği Houston Rockets'ı 81-67 Yendi 7 Maçlık Seride Durumu 2-1 Yaptı. Hidayet Türkoğlu'nun Formasını Giydiği Orlando Magic İse Detroit Pistons'a 93-77 Kaybetti ve Bir Üst Tura Çıkma Şansını Mucizelere Bıraktı.

NBA play-off serisinde Mehmet Okur'lu Utah Jazz, konuk ettiği Houston Rockets'ı 81-67 yendi 7 maçlık seride durumu 2-1 yaptı. Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic ise Detroit Pistons'a 93-77 kaybetti ve bir üst tura çıkma şansını mucizelere bıraktı.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan Mehmet Okur, 36 dakika süre alırken, attığı 7 sayının yanı sıra aldığı 3 ribauntla da takımının galibiyetine katkı sağladı. Houston'da oynanan ilk 2 maçı kaybeden Jazz, galibiyetle durumu 2-1'e taşırken, 22 sayı, 12 ribaunt ve 4 asistlik performans ortaya koyan Carlos Boozer, galibiyette başrol oynadı. Oyuna sonradan dahil olan Matt Harpring'in 13 sayı ve 7 ribauntla tamamladığı mücadelede, Deron Williams 11 sayı, 7 ribaunt ve 8 asistle Rockets'ı yıkan oyuncular arasındaydı.

Konuk takım Houston Rockets'ta ise Çinli dev pivot Yao Ming, 26 sayı ve 14 ribauntla “double double” yaparak gecenin en skorer oyuncusu oldu. Takımın tüm oyun boyunca ürettiği 67 sayının 50'sini atan 2 oyuncudan biri olan Tracy McGrady ise 24 sayısına karşın yenilgiyi engelleyemedi. Bu iki takım arasında oynanacak serinin 4. maçı ise TSİ pazar sabahına karşı yapılacak.

HİDAYET'İN 10 SAYISI MAGIC'E YETMEDİ

Doğu Konferansı'nda son anda play-offlara kalma başarısı gösteren ve normal sezonu lider tamamlayan Detroit Pistons ile eşleşen Orlando Magic, sahasında yaptığı ilk maçı da 93-77 kaybederek seride 3-0 geriye düştü. Magic, güçlü rakibine bir kez daha yenilerek 7 maçlık serinin ilk 3 maçını kaybetti ve bir üst tura çıkma şansını mucizelere bıraktı.

Mücadeleye ilk 5'te başlayan ve 38 dakika 28 saniye süre alan Hidayet Türkoğlu, gösterdiği 10 sayı, 7 ribaunt, 4 asist ve 2 top çalmalık performansla etkili olmasına karşın yenilgiyi engelleyemedi. Magic'te 4 oyuncu çift haneli sayılara ulaşırken, Jameer Nelson attığı 27 sayıyla takımının en skoreri olmayı bildi. Pistons'ta ise maça ilk 5'te başlayan tüm oyuncular çift haneli rakam yaparken, 23 sayı ve 7 ribauntla oynayan Tayshaun Prince ile 21 sayı ve 6 ribauntla maçı tamamlayan Chauncey Billups takımlarına galibiyeti getirdiler.

Gecenin bir diğer maçında ise Los Angeles Lakers, sahasında Phoneix Suns'ı ağırladı. Los Angeles ekibi, serinin ilk 2 maçında yenildiği Suns'ı bu karşılaşmada 95-89 yenerek durumu 2-1'e getirdi. Bu sezon 50 ve üstü sayı atarak birçok maçta takımına galibiyeti getiren Kobe Bryant, Suns karşılaşmasında da 45 sayı, 6 ribaunt ve 6 asistle taraftarları büyüledi. 24 sayı ve 10 ribauntla ”double double” yapan Amare Stoudemire ise konuk takımın en etkili oyuncusu oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title