Haberler

Milli Takımımız, İspanya'ya 104-77 Yenildi

Güncelleme:

Avrupa Basketbol Şampiyonası ikinci maçında A Milli Basketbol Takımımız, İspanya'ya 104-77 yenilerek hayal kırıklığı yarattı.

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası B Grubu'na İtalya'yı 58 yıl sonra ilk kez bir resmi maçta yenerek galibiyetle başlayan A Milli Erkek Basketbol Takımımız, turnuvaya 80-70 Sırbistan yenilgisiyle başlayan İspanya karşısında varlık gösteremedi ve fark yiyerek salondan 104-77 yenik ayrıldı.

MAÇA TUTUK BAŞLADIK

Ali Muhammed (Bobby Dixon), Sinan Güler, Cedi Osman, Ersan İlyasova, Semih Erden ilk beşiyle maça çıkan 12 Dev Adam, İspanya maçına tutuk başladı. Sergio Llull, karşılaşmanın ilk sayılarını 3'lükle bulurken, sonraki yaşananların adeta habercisi gibiydi. Nikola Mirottic'in iki sayısıyla farkı 5'e çıkaran İspanya, karşısında ilk sayılarımız Ersan İlyasova'nın serbest atışlarıyla geldi. İlk çeyreğin ilerleyen bölümlerinde de oyundaki kontrolünü elden bırakmayan İspanya'yı Paul Gasol ve Mirotic taşıdı.

CEDI TAKIMI AYAKTA TUTTU

A Milli Basketbol Takımı'nda ise özellikle son anlarda Cedi Osman faktörü ortaya çıktı. Ribauntları ve sayılarıyla farkın artmasını önleyen Cedi Osman, ilk çeyrekte attığı sayılarla 12 Dev Adam'ı ayakta tuttu. İlk çeyreğin bitimine 5 saniye kala Gökselin Köksal'ın üçlüğü gelirken, İspanya bu bölümü 24-18 önde tamamladı.

Bu bölümde İspanya'dan Mirotic, A Milliler'de ise Cedi Osman 7'şer sayıyla oynadı ve takımlarının en skorer isimleri oldu.

FARK 22YE ÇIKTI

İspanya ikinci çeyrekte de üstünlüğü bırakmadı. Özellikle kenardan gelen oyuncuların da katkısıyla üstüste sayı bulan İspanyollar, bu çeyreğin 3. dakikasında maçta ilk kez farkı çift hanelere çıkardı. Millilerin hücumda etkisiz kalmasının da etkisiyle iyice rahatlayan İspanya, devrenin bitimine 2 dakika 20 saniye kala Gasol'ün üçlüğüyle de farkı 22 sayıya çıkardı: 50-28.

İlk yarının son dakikalarında oyun disiplininden kopmayan İspanya, devreyi de 54-38 üstün tamamladı. İlk yarıda İspanyollara farkı getiren üçlüklerde buldukları isabet oldu. Boğalar, 12'te 7 isabet bulurken, Ay-Yıldızların istatistiği 14-3'te kaldı.

RUDY FARKIN KAPANMASINA İZİN VERMEDİ

İspanya 3. çeyreğe 10-0'lık seriyle başladı ve fark bir anda 64-38 olurken, fark 26 sayıya çıktı. Ersan İlyasova, Ay Yıldızları ayakta tutmaya çalışsa da, oyun disiplininden kopmayan İspanya, bu periyotta sahneye çıkan Rudy Fernandez'in sayılarıyla da farkın sürekli 24 sayı altına düşmesine izin vermedi ve bu çeyreği de 81-56 önde tamamladı.

İSPANYA MAÇI BIRAKMADI

A Milliler için 4. çeyrek de kötü başladı. İspanya direncini bir türlü kıramayan ve sayılara engel olamayan Milillerde, 4. çeyreğin başlangıcından 20 saniye sonra da Oğuz Savaş 5. faulle oyun dışı kaldı. İspanya karşılaşmanın sonuna kadar oyun disiplininden kopmadı ve karşılaşmadan da 27 sayı farkla 104-77 galibiyetle ayrıldı.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Cedi Osman İspanya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (6)

Bitlisli...:

İspanya dünyanın en iyisi türkiye nasıl yensin bu takımı .

4
2
yanıtYanıtla
###:

İspanyaya yenilmek normal sonuç canınız sağolsun. Hele bu şehit haberlerinden sonra insanın yorum bile yapası gelmiyor

3
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

mademki sehitlere uzulecektiniz niye gitdiniz oraya bunuda anlamak zorher gun sehit veriyoruz allah rahmet etsin onlar icin oynayin bari

1
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

antiranor her basketin onemini daha ogrenememis galibaalmanlarda gecirsin o zaman ne diyeceksin merak ediyorum

1
0
yanıtYanıtla
tekin bora:

Rezalet oynadık eskiden maçları iyi savunma yapmak ile kazanırdık çok agresif savunma yapardık artık onuda yapamıyoruz dün Akşamın mazereti yok ! hiç oynayamadık çok ruhsuz oynadılar neden Enes kanter ve Mehmet okur takıma alınmıyor ?

0
0
yanıtYanıtla
tekin bora:

Rezil ettiniz bizi ruhsuzlar ne şehitleri ya gücümüz bu kadar oraya gidip takımı destekleyen gurbetçi seyircilerimize üzüldüm yenilirsin ama insan biraz oynar yazıklar olsun .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title