Haberler

Laudrup ve Eriksen'e Ödül

Danimarka futbolunun efsanesi Laudrup kardeşlerden Brian ve Tottenham’ın yıldızı Christian Eriksen ülkelerinde düzenlenen törenle 2 önemli ödülün sahibi oldular.

Danimarka'nın 1'i eski diğeri yeni 2 yıldızı, 2014 yılına ülkeleri tarafından onurlandırılarak başladılar. Brian Laudrup, Danimarka spor tarihinde iz bırakmış isimlerin dahil edildiği "Hall of Fame" listesine giren 11. futbolcu olarak ödülünü alırken, Christian Eriksen de 2013 yılının en iyi Danimarkalı futbolcusu seçildi.

"Fantastik bir sonuç"

Brian Laudrup, Kopenhag'da  düzenlenen galada Laudrup kendisini unutulmazlar arasına yazdıran ödülü alırken, bu şerefe daha önce layık görülmüş olan Carl Aage Præst, Harald Nielsen, Per Røntved, Allan Simonsen, Preben Elkjaer, Frank Arnesen,  Søren Lerby, Sepp Piontek, Peter Schmeichel ve kendi kardeşi Michael Laudrup'un yanına katıldı. Bu listede ayrıca 1992 Avrupa şampiyonu ve 1984 Avrupa Şampiyonası yarı finalisti Danimarka milli takımları da yer alıyor. Brian Laudrup, kariyerine Danimarka'nın Brondby ve FC Copenhagen takımlarında başladıktan sonra Bayer Uerdingen, Bayern Münih, Fiorentina, AC Milan, Glasgow Rangers, Chelsea ve Ajax'ta oynamıştı. Abisi ve ailesine teşekkür eden 44 yaşındaki isme ödülünü, Rangers'ta menajerliğini yapan Walter Smith verdi.

"Doğru tercihi yaptım"

Christian Eriksen de Danimarka Futbol Federasyonu'nun aktif futbolcular arasında yaptığı oylama sonucu verilen yılın en iyi futbolcusu ödülünün sahibi oldu. Ajax'ta 3 sezon üstüste şampiyonluk yaşadıktan sonra bu sezon başında Tottenham'a transfer olan futbolcu, rahatlıkla ilk 11'deki yerini sağlamlaştırmış ve hiç uyum sorunu yaşamamıştı. Eriksen ödülü, diğer adaylar Daniel Agger, Jores Okore, Martin Braithwaite ve Peter Ankersen'in önünde kazandı. Brian Laudrup 4 kez ile bu ödülü en çok kazanan oyuncu durumunda.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Christian Eriksen Brian Laudrup Tottenham Danimarka Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title