Haberler

Kaleci Eduardo Carvalho Penaltı Kurtarmanın Sırlarını Açıkladı

Kurtardığı penaltılar ile dikkatleri üzerine çeken İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un Portekizli kalecisi Eduardo Carvalho, "Elimden geldiğince rakibin konsantrasyonunu etkilemeye çalışmak, ne tarafa atabileceğini tahmin ederek ve benim istediği"...

Kurtardığı penaltılar ile dikkatleri üzerine çeken İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un Portekizli kalecisi Eduardo Carvalho, "Elimden geldiğince rakibin konsantrasyonunu etkilemeye çalışmak, ne tarafa atabileceğini tahmin ederek ve benim istediği tarafa atmasını yönlendirmek için ne yapmam gerekiyorsa onu yapıyorum" dedi.

Langa Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını cevaplayan son haftaların formda kalecisi Eduardo Carvalho, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Ligin 15. haftasında oynayacakları Fenerbahçe maçına değinen başarılı kaleci, "Bizim için zor bir maç olacak. İyi oyunculara sahip, güçlü bir takıma karşı oynayacağız. Bizde neler yapabileceğimizi sahada gösterdik. Onlara saygı duyacağız fakat bu korktuğumuz anlamına gelmiyor" diye konuştu.

"BENİM GÖREVİM TOPUN KALEYE GİRMESİNİ ENGELLEMEK"

Kurtardığı 3 penaltı vuruşu ile dikkatleri üzerine çeken Carvalho, "Benim için mutluluk fakat önemli olan takımımın galibiyet alması. Benim görevim zaten topun kaleye girmesini engellemek. Elimden geldiğince rakibin konsantrasyonunu etkilmeye çalışmak, ne tarafa atabileceğini tahmin ederek ve benim istediği tarafa atmasını yönlendirmek için ne yapmam gerekiyorsa onu yapıyorum. Sonrası şansa kalmış durumda. Bir çok kez penaltı pozisyonu oldu, gollerde yedim, daha önce de kurtardım. Son zamanlarda başarılı oldum. Önemli olan takıma yardımcı olmak" şeklinde konuştu.

Kendisine has bazı özelliklerin olduğunu ancak bunları açıklamak istemediğini ifade eden Eduardo, "Bazı şeyler var. Doğal olarak bunları kendime saklıyorum. Elimden geldiğince ne tarafa atacağına dair bir fikir edinmeye çalışıyorum ve onun yoluna girmek yerine onun benim yoluma girmesini sağlıyorum" dedi.

Eduardo, Melo'nun penalto kurtarmasıyla ilgili olarak ise, "Kaleci gibi davrandı ve kurtarmayı başardı. O sizi kandırmaya, sizde onu kandırmaya çalışıyorusunuz. Melo'da rakibini kandırdı" ifadelerini kullandı.

Takımın başarılı futbolcusu Ekrem Ekşioğlu ise, "Yavaş yavaş kendimizi bulmaya başladık. Bülent hocanın gelmesiyle birlikte, daha çok mücadele eden ve her şeyden önemlisi takım olabilmenin keyfini çıkarttık. Bu bizim için galibiyetten daha önemliydi. Bu ruhu sahaya yansıttığımız takdirde, bu hafta da iyi bir sonuçla ayrılabileceğimizi düşünüyoruz. Rakip Fenerbahçe, her zaman iddialılar. Bizimde her zaman gerçekleştirmek zorunda olduğumuz hedefimiz var" diye kaydetti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Eduardo Carvalho Fenerbahçe Spor Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title