Haberler

    Hayatını Kurtaran Kişiyi 27 Yıl Sonra Buldu!

    Liverpool ile Nottingham Forest takımları arasında, 15 Nisan 1989'da Hillsborough Stadı'nda oynanan Federasyon Kupası yarı final maçı öncesinde tribünde büyük kargaşa çıkmıştı.

    Liverpool ile Nottingham Forest takımları arasında, 15 Nisan 1989'da Hillsborough Stadı'nda oynanan Federasyon Kupası yarı final maçı öncesinde tribünde büyük kargaşa çıkmıştı. Bu kargaşada, 96 taraftar ezilerek ölmüş, yüzlerce taraftar da yaralanmıştı.

    O gün tribünde maçı seyretmeye gelen, Joe Smith isimli 8 yaşında bir çocuk, kargaşa sırasında, bir anda tanımadığı biri tarafından kucaklanmış ve saha içine indirilerek hayatı kurtarılmıştı. Eğer tanımadığı o kişi, o gün küçük Joe'yu çekip kurtarmasa ve güvenli bir bölgeye indirmese, muhtemelen, o da hayatını kaybedenlerden biri olacaktı. Joe Smith'in o günden sonra tek hayali vardı, hayatını kurtaran "Kahramanını" bulmak ve kendisine teşekkür edebilmek. Hayatı boyunca, kendisini kurtaran "O" adamı aradı ancak hiç bir ipucuna rastlamadı.

    Ta ki geçtiğimiz haftaya kadar; BBC'de yayınlanan "Hillsbrough faciasını" anlatan belgeseli izlerken, birden "o adamı" ve sırtında kendisini gördü. Hemen televizyondan çektiği fotoğrafı, sosyal medya hesabına yükleyen Joe Smith, "Bu adamı tanıyor musunuz? 27 yıl evvel benim hayatımı kurtaran, bu adamı tanıyan, bilen varsa lütfen beni bilgilendirsin, ona çok büyük bir teşekkür borçluyum" diye yazdı.

    Bu attığı mesaj 24 saat içinde 100 bin paylaşım alınca, bir anda İngiltere'nin en çok konuşulan konularından biri oldu. Kısa zamanda Joe Smith'in hayatını kurtaran, o kahraman bulundu ve 27 yıl sonra, Joe Smith'le bir araya geldi.

    O kara günden sonra ilk defa buluşan ikili arasında duygusal anlar yaşandı. Joe Smith, kendisini kurtaran John McMahon'a sarılırken, ağzından şu sözler döküldü:

    " Bugün burada duruyorsam, bu John sayesinde oldu. O, bunu söylememi abartılı buluyor ama o benim kahramanım. Onunla burada bir araya gelmek ve sonunda ona teşekkür edebilmek, benim için dünyalar kadar değerli."

    Kaynak: Sporvadisi.com / Spor

    Nottingham Forest Liverpool Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title