Haberler

Hatayspor'un Mali Açıdan Kalıcı Gelirlere İhtiyacı Var

Güncelleme:

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele edecek Hatayspor Kulübü Başkanı Hikmet Çinçin, Hatayspor'un mali açıdan rahatlaması için kalıcı gelirlere ihtiyacı olduğunu belirtti.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele edecek Hatayspor Kulübü Başkanı Hikmet Çinçin, Hatayspor'un mali açıdan rahatlaması için kalıcı gelirlere ihtiyacı olduğunu belirterek bu konuda kentte ortak bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

Hatayspor, lig öncesi Antakya Ottoman Palace Otel'de tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıya Hatay Vali Vekili Ali Arslantaş, Antakya Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, İl Özel İdare Sekreteri Muhittin Şahin ve Hatayspor Kulüp yöneticileri, teknik heyet ve futbolcular katıldı. Hatayspor Kulüp Başkanı Hikmet Çinçin, tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Transfer döneminde 1 milyon 200 bin lira civarında bir ödeme yaptıklarına dikkati çeken Çinçin, "Kadromuzda yer alan 25 oyuncuya peşinat olarak ortalama 1 milyon 200 lira civarında bir ödeme yapıldı. Diğer ödemeleri taksitlendirme halinde yapacağız" dedi. Çinçin, transferde PTT 1. Lig ve 2. Lig'de forma giymiş deneyimli ve geleceğe dönük oyuncuları takıma kazandırdıklarını belirtti. Çinçin, takımda Hataylı oyuncu olmayışı ve alt yapıdan oyuncu yetişmediği spekülasyonlarına da, "Alt yapı için sahanız, hocanız ve tesisiniz olmazsa oyuncu yetiştiremezsiniz. Artık Türkiye'deki tüm kulüpler alt yapı için ayrı bir tesis yapıyor. Hatay'da ise bir tek saha yok. Bu şartlarda oyuncu yetiştiremezsiniz, nitekim yetişmiyor da. Ama yönetim olarak göreve gelir gelmez, tesislerin yan tarafına alt yapı için sentetik çim saha yapılmasını kararlaştırdık. Yakın bir tarihte bu sahayı alt yapının hizmetine sunacağız. Eğer 50 bin lira bulabilirsek, burayı ışıklandıracağız. Gece de idman ve maç yapmalarını sağlayacağız" diye konuştu.

Bu sezon Hatayspor'un alt yapıda 5 kategoride akademik liglerde mücadele edeceğinin altını çizen Çinçin, bunun meyvelerini önümüzdeki yıllarda alacaklarına inandığını ifade etti.

Çinçin, 20 Eylül de yapacakları olağanüstü kongrede 19 kişilik yönetim kurulu üye sayısını 25'e yükselteceklerini söyledi. Mevcut yönetim kurulunun korunacağını ifade eden Çinçin, "Şu anda görevde olan arkadaşlarımız ayrılmayacak. Hepsi görevinde kalıyor. Sadece daha önce unuttuğumuz bazı arkadaşlarımızı yönetime girmelerini sağlamak için bu kongreyi yapacağız. Amacımız daha güçlü bir Hatayspor oluşturmak. Gönüllü arkadaşlarımızın da aramıza katılması ile daha önemli hizmetleri yerine getireceğiz" şeklinde konuştu.

Hatayspor'un mali açıdan rahatlaması için kalıcı gelirlere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Çinçin, "İvedilikle bu sorunun çözümlenmesi gerekiyor. Bu konuda biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Yeter ki bize yer gösterilsin, hemen onun üzerinde çalışma başlatalım. Valimizin, Belediye Başkanımızın kalıcı gelirler konusunda bize destek olmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Muhittin Şahin Hikmet Çinçin Hatayspor Antakya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title