Haberler

Halterci Sibel Özkan, Dopingli Çıktı

Güncelleme:

2016 Rio Olimpiyatları'nda yarışmaya hazırlanan milli sporcumuz Sibel Özkan'ın, 2008'den sonra alınan numunesi pozitif çıktı. Böylece turnuvada yarışacak kadın haltercimiz kalmadı.

Halterde Nurcan Taylan'dan sonra bir doping skandalı daha patladı... 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda 48 kiloda gümüş madalya kazanan Sibel Özkan'dan alınan idrar numunesi, Uluslararası Anti Doping Ajansı (WADA) tarafından yapılan analizde, 8 yıl sonra pozitif çıktı.

EN SON ALTIN MADALYA KAZANMIŞTI

Geçen nisan ayında yapılan Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan, 3 kez de dünya ikincisi olan Sibel Özkan, Rio 2016 için kota kazanarak, kadınlar 48 kiloda yarışma hakkını elde etmişti.

Sibel Özkan, Konya Çocuk Esirgeme Yurdu'nda yetişmiş bir sporcu olarak haltere başlamıştı. İki kez evlenen, sakatlığı nedeniyle 1 yıl haltere ara veren milli haltercinin ilk vukuatı olması nedeniyle, 4 yıl ceza alması bekleniyor.

RİO'DA YARIŞACAK SPORCUMUZ KALMADI

Sibel Özkan'ın da dopingli çıkmasının ardından halterde kadınlarda Rio 2016'da yarışacak olimpiyat sporcumuz kalmadı. Bu branşta sadece erkekler 68 kiloda Daniyar İsmayilov Rio'da Türkiye'yi temsil edecek. Türkmen kökenli sporcu, nisan ayındaki Avrupa Halter Şampiyonası'nda 68 kiloda altın madalya kazanmıştı. (Sözcü)

Kaynak: Haberler.com / Spor

Sibel Özkan Pekin Spor Haberler

500

Yorumlar (29)

batmanlı ahmet:

tek birtane bile olumlu birşey yok hep hile hurda hep kötü örneklerde 1. sırayız maşallah

22
0
yanıtYanıtla
KONYALI MEHMET:

sana ne oluyor BATMANLI sen KIROSUN

yanıt0
yanıt6
mehmet z varto:

zaten rezillik simsar terim ve yaveri olan ardayla geldi

17
1
yanıtYanıtla
mahmut:

şu ülkede namuslu şerefli hakkıyla para kazanan insan bulursam alnını öpeceğim

14
3
yanıtYanıtla
KAYSERİLİ-1:

SON 14 YILDA ÜLKEDE BOZULMAYAN DEFORME OLMAYAN DEĞERLERİMİZ KALMADI. YENİ TÜRKİYE RÜŞVET YOLSUZLUN - HİLE SAHTEKARLIK

15
2
yanıtYanıtla
cemal:

7 den 70 e her şeyimiz bize benziyor, türk malı

14
2
yanıtYanıtla
mehmet:

reziller aldığı büyük paraları geri de vermiyorlar. hem ülke adını rezil edip madalyayı kaybediyorlar hemde artistik yapıp parayı harcadım kalmadı diyorlar. . .

14
0
yanıtYanıtla
diken:

AKP nin dönemi komple dopingli. yaptıkları sınavlar dopingli, memur alımları dopingli , mülakatları komple dopingli, ihaleleri dopingli. spor müsabakaları dopingli AKP ileride bunlarla anılacak.

13
1
yanıtYanıtla
Levent Besiktas:

ya bu doping falan nedense hep turklerde cikiyor, bir karalama kampanyasi var turklere karsi hemde akp tarafindan

4
9
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

gerçekten dopinglimi? bence hayır hepsi bir oyun

5
8
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title