Haberler

Formula 1 Japonya Grand Prix'sini Nico Rosberg Kazandı

Güncelleme:

Formula 1 Japonya Grand Prix'sini Mercedes'in Alman pilotu Nico Rosberg kazandı. Bu sonuçla Mercedes, markalar klasmanında şampiyonluğa ulaştı.

Formula 1 sezonunun 17. mücadelesi, Japonya'nın Suzuka kenti ile aynı adı taşıyan 5 bin 807 metrelik pistte 53 tur üzerinden yapıldı.

POLEDEN BAŞLADI, KAYBETMEDİ

Yarışa "pole" pozisyonundan başlayan Mercedes'in Alman pilotu Nico Rosberg, bu üstünlüğünü kalkış anından itibaren korumayı başardı.

VERSTAPPEN'DEN HAMİLTON'A İYİ SAVUNMA

Mercedes'in Büyük Britanyalı sürücüsü Lewis Hamilton, kötü bir kalkış yaparak ikinci sıradan başladığı yarışta 8'inciliğe geriledi. Yarış boyunca kaybettiği yeri geri kazanmaya çalışan Hamilton, 3'üncü sıraya kadar yükselmesine karşın son turda yaptığı atakta Red Bull-TAG Heuer'in Hollandalı sürücüsü Max Verstappen'i geçemedi.

DUBLE YAPAMADILAR

Mücadeleyi 1.26.43.333'lük süresiyle ilk sırada bitiren Rosberg, sezonun 9'uncu, kariyerinin 23'üncü birinciliğine ulaştı. Rosberg'in 4.978 saniye gerisinde Verstappen ikinci, liderin 5.776 saniye arkasında kalan Hamilton ise üçüncü oldu.

MERCEDES ŞAMPİYON

Bu sonuçla puanını 313 yapan sürücüler klasmanı lideri Rosberg, sezonun bitimine 4 yarış kala takım arkadaşı Hamilton ile arasındaki farkı 33 puana çıkardı. Mercedes ise puanını 593'e yükselterek sezonun bitimine 4 yarış kala takımlar klasmanında üst üste 3'üncü şampiyonluğuna ulaştı.

Sezonun 18'inci yarışı ABD Grand Prix'si 23 Ekim'de koşulacak.

FERRARİLER 4-5

Yarışı ilk 10 sırada bitiren pilotlar şöyle:

1. Nico Rosberg (Mercedes)

2. Max Verstappen (Red Bull-TAG Heuer)

3. Lewis Hamilton (Mercedes)

4. Sebastian Vettel (Ferrari)

5. Kimi Raikkonen (Ferrari)

6. Daniel Ricciardo (Red Bull-TAG Heuer)

7. Sergio Perez (Force India-Mercedes)

8. Nico Hulkenberg (Force India-Mercedes)

9. Felipe Massa (Williams-Mercedes)

10. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes)

Pilotlar ve takımlar klasmanı

Japonya Grand Prix'sinin ardından pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle oluştu:

Pilotlar klasmanı:

1. Nico Rosberg (Almanya): 313 puan

2. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 280

3. Daniel Ricciardo (Avustralya): 212

4. Kimi Raikkonen (Finlandiya): 170

5. Max Verstappen (Hollanda), Sebastian Vettel (Almanya): 165

Takımlar klasmanı:

1. Mercedes: 593

2. Red Bull: 385

3. Ferrari: 335

4. Force India: 134

5. Williams: 124

Kaynak: AA / Spor

Nico Rosberg Formula 1 Mercedes Japonya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title