Haberler

Bursaspor'un Başarılı File Bekçisi Carson: Kaleci Olamasaydım Herhalde İnşaatlarda İşçi Olurdum

Bursaspor'un genç file bekçisi Scott Carson, kaderinde kaleciliğin olduğunu belirtti.

Bursaspor'un genç file bekçisi Scott Carson, kaderinde kaleciliğin olduğunu belirtti. Carson, "Kaleci olmasaydım inşaatlarda işçi olurdum" dedi.

Bursaspor'un resmi yayın organı olan Bursaspor dergisine konuşan kaleci Scott Carson, ilginç açıklamalarda bulundu. Küçük yaşta kalecilik hayali olduğunu, bu mevkiyi tercih ettiğini ifade eden Carson, "Genelde çocuklar ilk kez futbol oynarken her zaman farklı pozisyonları veya oynayan bir oyuncu olmayı tercih ederler. Hatırladığım kadarıyla, her zaman kaleci olmayı hayal eden bir yapım vardı. Daha sonra birkaç kez çok az bir süre oyuncu olarak da oynadım, ama ardından tekrar kaleye geri dönmek istedim. Bazen insanların hayatta seçim yapma şansları olmaz diye düşünüyorum. Sanırım benim de kaderim kaleci olmaktı. Tabii ki futbolcu olmasaydım, ben de diğer arkadaşlarım gibi büyüdüğüm çevrede inşaat işleriyle uğraşan bir işçi olurdum büyük ihtimalle. Bu yüzden daha çok çalışmam gerekebilirdi. Ama ben futbolcu olmak istedim ve bunu başardım" diye konuştu.

"KAHRAMANIM SCHMEICHEL"

Kendisine örnek olarak Peter Schmeichel'ı aldığını belirten yetenekli eldiven, "Benim kahramanım Peter Schmeichel'dı. Gerçekten hayatım boyunca gördüğüm en iyi kalecilerden biri olduğunu düşünüyorum. Şu anda da dünya futbolunda çok iyi kaleciler var. Petr Cech, Jose Manuel Reina, Casillas önemli kaleciler. Ama benim favorim kesinlikle Schmeichel. Şu ana kadar gördüğüm en iyi kaleci" şeklinde konuştu.

"KENDİMİ BURADA EVİMDE GİBİ HİSSEDİYORUM"

Bursaspor'dan transfer teklifi almasının menajeri aracılığıyla olduğunu söyleyen Carson, "Bana, Bursaspor'dan teklif olduğunu söyledi. Daha önce hiç İngiltere dışında futbol oynamamıştım. Açıkçası, İngiltere dışına çıkmayı ve başka bir ülkede futbol oynamayı düşünmemiştim. Teklif geldikten sonra yeni bir başlangıç yapmanın, artık yeni bir maceraya atılma zamanının gelmiş olduğunu hissettim. Menajerimle birlikte Bursa'ya geldim. Şehri gezme fırsatı buldum. Buraya geldikten sonra herşey daha kolay işlemeye başladı. Şehri gezdim ve çok beğendim. Gerçekten çok güzel bir yer. Açıkçası, geleli kısa bir süre olmasına rağmen burada çok mutluyum ve kendimi Bursa'da evimde gibi hissediyorum" dedi.

"EKSİĞİM YAN TOPLAR"

Kendisini geliştirmek için hergün çalıştığını belirten Carson, "Kendimi geliştirmek için hergün çalışıyorum. Kimse mükemmel değildir. Herkesin geliştirecek tarafları vardır ama bana sorarsanız, uzaktan gelen şutlarda veya topu oyuna sokmada her iki ayağımın da iyi olduğunu düşünüyorum. Kendimde geliştirmem gereken nokta, yan toplar olabilir. Yan toplarda biraz daha kendimi geliştirdiğim takdirde, çok daha iyi bir kaleci olacağımı düşünüyorum. Geçmiş yıllarda futbol biraz daha basitti ve sadece uzaktan gelen şutlarda iyi olduğunuz zaman, iyi bir kaleci sayılabilirdiniz. Ama şimdi oynanan bu modern futbolda, işler biraz daha farklı. Ceza sahasını iyi idare etmeniz, topu oyuna iyi sokmanız, her yönüyle oyunun içinde olmanız gerekli. Bence şu anda kaleci olmak çok daha zor" şeklinde konuştu.

"MİLLİ TAKIMDA YEDİĞİM GOLÜ UNUTMAK İSTİYORUM"

Kariyerinde unutmak istediği golü açıklayan Scott Carson, "Kariyerimde unutmak istediğim şeylerden biri, Avrupa Şampiyonası elemelerinde Hırvatistan karşısında yaptığım hata sonucu yediğimiz goldü. Kalecilerin her zaman böyle iyi ya da kötü anıları olacaktır ama, ben geriye dönüp baktığımda şu anki kariyerimin çok iyi bir noktada olduğunu görüyorum. Chelsea'ye karşı bir maçta 6 gol yemiştim. Kariyerimin rekoru bu" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title