Haberler

"Burak, Dünyanın En İyi 10 Forvetinden Biri"

Eski Galatasaray'ın forvet oyuncusu Türkyılmaz: "Burak Yılmaz, dünyanın en iyi 10 forvetinden birisi" "Trabzonspor, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray'ın Türk gençleriyle çalışması lazım"

Eski Galatasaraylı forvet oyuncusu Kubilay Türkyılmaz, Burak Yılmaz'ın dünyanın en iyi 10 forvet oyuncusundan biri olduğunu söyledi.

Trabzon'a gelen FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası 2013 Türkiye Elçisi Kubilay Türkyılmaz, Haluk Ulusoy Tesisleri'nde yapılan "FIFA Fair-Play Günü" etkinliklerine katılarak minik sporcularla bir araya geldi. Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türkyılmaz,  FIFA Fair-Play Günü etkinlikleri çerçevesinde sporcularla konuşarak onlara fair-playı anlattığını söyledi.

Yaşadığı İsviçre'den Türk futbolunu takip ettiğini ifade eden Türkyılmaz, kendi döneminde çok daha fazla Türk futbolcusunun takımlarda forma giydiğini belirterek, "Şimdi ise çok yabancı geldi. Milli takım bunun sıkıntısını yaşıyor. Trabzonspor, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray'ın Türk gençleriyle  çalışması lazım. Türk futbolcuları daha çok takımlarda yer almalı" dedi.

Burak Yılmaz'ın çok iyi bir forvet olduğunu ifade eden Türkyılmaz, "Burak Yılmaz, dünyanın en iyi 10 forvetinden biri" ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin kendi dönemi ve bu dönemde Galatasaray'ın forvet oyuncularını kıyaslamasını istemesi üzerine Türkyılmaz, "Bizim dönemiizdeki forvet daha iyiydi. Çünkü biz forma için oynuyorduk. Bugün Drogba, Sneijder var. Galatasaray bizim formımızdı. Bugün çok yabancı geldi. Biz daha gönülden bağlıydık"  diye konuştu.

Galatasaray'ın son 2  sezonda şampiyonluklar yaşamasından dolayı çok mutlu olduğunu da  ifade eden Türkyılmaz, şöyle devam etti:

"Ben Galatasaray taraftarıyım.  Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor yurt dışında oynadığı zaman da onların taraftarı oluyorum. Benim için bir  numara cimbom çünkü Galatasaray'da oynadık. Taraftarlar, oyuncular, arkadaşlarım herkesin sevgisi kalbimde. İsviçre'den Galatasaray'ı takip etmeye çalışıyorum. Galatasaray'ı unutamam."

Bir televizyon kalanında yorumculuk yaptığını, gazatede de yazdığını anlatan Türkyılmaz, "Teknik direktörlüğü  düşünmedim. Biraz ailemle kalmak isityorum. 20 sene futbol oynadım ve ailemi ikinci plana koymuştum. Şimdi birinci planda" dedi.

Türkyılmaz, kendisi gibi Türk asılı İsviçreli teknik adam Murat Yakın'ın Basel'de şampiyonluk yaşadığını belirterek, "Çok başarılı, takımına güzel futbol oynatıyor. Bence İsviçre'de fazla kalmaz. Başka takımlara gider" diye konuştu.

Etkinliğe Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı da katıldı. - Trabzon

Kaynak: AA / Spor

Kubilay Türkyılmaz Burak Yılmaz Trabzonspor Galatasaray Spor Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title