Haberler

    Bayern'in Büyük Pişmanlığı

    Bu sene ortaya koydukları güzel futbolla göz dolduran iki genç yetenek Leroy Sane ve Julian Weigl'ın Bayern Münih'in kapısından döndükleri ortaya çıktı.

    SPORCOPE DIŞ HABERLER - Bu sene ortaya koydukları güzel futbolla göz dolduran iki genç yetenek Leroy Sane ve Julian Weigl'ın Bayern Münih'in kapısından döndükleri ortaya çıktı. Alman basınında çıkan haberlere göre, iki oyuncu geçmişte Bayern ile anlaşma noktasına gelmesine rağmen, Münih temsilcisi iki oyuncudan da vazgeçti ve transferler iptal oldu. Bu sezon ligin en iyi oyuncuları arasında görülen ikili ise şimdi Avrupa'nın elit seviye takımlarının radarına takıldı.

    Genç takımlarda oynarken büyük potansiyel taşıdığı bilinen Sane yine de Bayern Münih'in gözüne girmeyi başaramadı. Schalke 19 yaş altı takımıyla başarılı maçlar çıkaran ve 2013/14 sezonunda Gençler Ligi'nde attığı 10 golle takımının yarı finale çıkmasına yardım etmiş, bir sonraki sezon da takımıyla şampiyonluğa ulaşmıştı.

    Lige damga vurdular

    Mart 2014'te Schalke 04 ile profesyonel sözleşmeye imza atan Sane, Temmuz 2015'te de sözleşmesini 2019'a kadar uzatmıştı. Bu sezon 33 resmi maçta 6 gol kaydetme başarısı gösteren Sane yüksek pas yüzdesi ile de dikkat çekerken, 20 yaşındaki genç oyuncuyu "özel bir yetenek" olarak tanımlayan Alman Milli Takımı teknik direktörü Joachim Löw, Sane'ye 13 Kasım 2015'te ilk kez milli formayı giyme şansını vermişti.

    Almanya'da genç takımlarda dikkat çeken başka bir oyuncu da Julian Weigl'dı. Bayern Münih'e transferi gerçekleşmeyen ve 1860 Münih'in yolunu tutan Weigl, bu sezon başında 2,5 milyon euro karşılığında Borussia Dortmund'a transfer olmuştu. 2019 yılına kadar sarı siyahlılarla kontratı bulunan genç yetenek, ne kadar doğru bir karar vermiş olduğunu bu sezonki performansıyla kanıtladı. Weigl bu sezon ikili mücadelelerde rakiplerine yüzde 55'lik bir üstünlük kurarken, yüzde 92'lik bir pas oranıyla oynadı.

    City parayı gözden çıkardı

    İki gencin gösterdiği bu performans, Schalke 04 ve Borussia Dortmund'un ne kadar kazançlı bir hamle yaptığını da gösterdi. Sane'nin piyasa değeri 2 milyon euro'dan 18 milyon euro'ya yükselirken, Weigl'ın değeri ise 2 milyon euro'dan 9 milyon euro'ya çıktı. Pep Guardiola'nın gelecek sezon başına geçeceği İngiliz ekibi Manchester City ise bu bedellerin çok daha fazlasını gözden çıkarmış durumda. City; Sane için 55, Weigl için de 25 milyon euro teklif etti.

    Bavyera ekibinin 23 yaş altı antrenörlüğünü ve gençler seviyesinde sportif direktörlük görevini bir arada götüren Heiko Vogel, kaçan fırsatlar hakkındaki pişmanlığını dile getirdi. Vogel, "Weigl'da düştüğümüz durumun bir kez daha gerçekleşmesi gibi bir lüksümüz yok" sözleriyle kaçan balığın büyük olduğunu kabul etti

    Kaynak: Sporcope.com / Spor

    Bayern Münih Leroy Sane Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title