Haberler

Başbakan Erdoğan: Biz Değil Onlar Kaybetti

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan: "Buenos Aires'te, 2020 olimpiyatlarını orada ne yazık ki bize vermediler. Bana göre kaybeden olimpiyat oldu, biz kaybetmedik." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait 213 spor tesisin toplu açılış töreni ve amatör kulüplere malzeme dağıtım törenine katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Türk bayrağı desenli t-shirt giyen çocuklar İstiklal Marşı'na işaret diliyle eşlik etti. Spor Bakanı Suat Kılıç yaptığı konuşmasında Başbakan Erdoğan'a teşekkür ederek, spora yapılan harcamalara 5 katrilyon 250 trilyon lira yatırım yapıldığını ifade etti.

TOPU TARAFTARLARA ATTI

Törende Başbakan Erdoğan'a gençlik yıllarına ait spor fotoğraflarının yer aldığı "Büyük Kaptan'dan Büyük Usta'ya" isimli sürpriz video izletildi. Daha sonra Başbakan'ın 16 yıl top koşturduğu Camialtı spor, Erok spor ve İETT spordan takım arkadaşları tek tek sahneye çağrıldı. Başbakan teker teker tokalaştığı takım arkadaşlarına hediyeler sunarak, beraber fotoğraf çektirdi. Başbakan Erdoğan 16 yıl amatör futbol oynadığını belirterek "Böyle bir süprizle farklı bir duyguyu yaşamış oldum" diyerek duygularını dile getirdi. Erdoğan fotoğraf çekimi bittikten sonra eline aldığı topları imzalayarak tribündeki taraftarlara attı.Erdoğan'ın o anlarını Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç twitter'dan "Bu fotoğraf gazetecilerde yok" diyerek paylaştı.

5 İLDEN CANLI AÇILIŞ

Başbakan Erdoğan'a 10 numaralı Recep Tayyip Erdoğan yazılı bir forma hediye edildi. Erdoğan konuşmasının ardından Şanlıurfa, Kilis, Aksaray, Ankara ve Samsun'daki tesislerin açılışı yapıldı. 5 ildeki açılışlar canlı yayınla Sinan Erdem spor salonundaki monitörlere yansıdı. Samsun'da Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonun 7500 kişilik olduğunu söyleyen Erdoğan, Suat Kılıç'a dönerek "Spor bakanımız da Samsunlu ya, onun için 7500 kişilik olmuş" diyerek espri yaptı.

RÜŞTÜ DE TOP YOLLADI

213 tesisin açılışı için Sinan Erdem spor salonunda da kurdele kesimi yapıldı. Başbakan'ın öncülüğünde kesilen törene spor dünyasından da ünlü isimler katıldı. Törenin ardından Başbakan kendisini destekleyenlere sahneden ayağıyla futbol topu gönderdi. İzleyicilere top atarken Erdoğan'a Mustafa Denizli, Rüştü Rençber, Suat Kılıç da eşlik etti. Başbakan bazı topları imzalarken, kaleci Rüştü'den topu atmasını istedi. Rüştü de Başbakanı kırmayarak topu tribünlere yolladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Recep Tayyip Erdoğan Buenos Aires Sinan Erdem Samsun Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title