Haberler

    Balıkesirspor Başkanı Gençlerbirliği Maçı Sonrası Hakem Odasını Bastı

    Balıkesirspor Kulübü Başkanı Tuna Aktürk, maçın ardından hakem odası önünde Hakem Tolga Özkalfa'ya tepki gösterdi.

    Disiplin Talimatı'nda yeni yapılan kural değişikliğine göre Tuna Aktürk'ü nasıl bir ceza bekliyor?

    İşte yaşananlar...

    Balıkesirspor'un sahasında Gençlerbirliği'ne 1-0 yenildiği maçtan sonra tebrik etmek istediği hakem Tolga Özkalfa'nın eline vurduğunu öne sürerek şikayetçi olan ev sahibi takımın Başkanı Tuna Aktürk, "Yaşananlar hoş olmadı" dedi.

    Şikayet için gittiği Bahçelievler Polis Merkezi'nden Atatürk Stadı'na dönen Başkan Aktürk, olay sonrası Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu'nu aradığını ancak görüşemediğini söylerken, Tolga Özkalfa için alkol kontrolü istediğini doğruladı. Aktürk olayı şöyle anlattı:

    "Elime tokat attı"


    "Karşılaşma gergin bir ortamda oynandı. Maç bitiminde ben de aşağıya indim. O esnada yardımcı hakem Adil Sinem bizim yedek kulübemize eliyle, "Gel, gel" hareketi yaptı. Ben de "Hocam ortam çok gergin, daha fazla germeyin" diye kendisini uyarmak istedim. O an yanımda TFF Temsilcisi Aydan Balkanlı da vardı. Bu arada Tolga hoca bir anda, "Emniyet, güvenlik" diye bağırmaya başladı. Ben onu da ortamı germemesi konusunda uyardım. Bu arada tebrik etmek için uzattığım elimin üzerine bir tokat attı. Karşılık vermedim, ama Tolga hocadan şikayetçi oldum. 5 yıldır yöneticilik yapıyorum. Daha önce de ligde pek çok maç kaybettik ama böyle bir şey hiç yaşanmadı. Olayın böyle gelişmesi hoş olmadı. Türk futbolunun içinde bulunduğu ortamda bu olayla gündeme gelmek istemezdik."

    Bu arada Başkan Tuna Aktürk'ün şikayeti üzerine Atatürk Stadı'na gelen Bahçelievler Polis Merkezi'nde görevli polisler, hakem odasında Tolga Özkalfa ile görüştü. Polise yaklaşık yarım saat ifade verdiği bildirilen Özkalfa ve yardımcıları karşılaşmanın bitiminden 2,5 saat sonra stattan ayrıldı.

    Kural ne diyor?


    Hakem soyunma odası veya koridorlarında benzer eylemleri maç sonrası da dahil olmak üzere yapan kulüp yöneticilerine Futbol Disiplin Talimatı uyarınca en az 1 yıl men cezası verilmesi karara bağlanmıştır. Yönetimimiz ayrıca kulüp yöneticilerinin ihlallerine yönelik diğer tüm cezalarda da artırıma gitme zorunluluğu hissetmiştir.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Balıkesirspor Tolga Özkalfa Tuna Aktürk Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title