Haberler

49. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun 21-28 Nisan tarihleri arasında düzenleyeceği 49.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu takip edecek basın mensupları için Antalya'nın Alanya ilçesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun 21-28 Nisan tarihleri arasında düzenleyeceği 49. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu takip edecek basın mensupları için Antalya'nın Alanya ilçesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Alanya Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan toplantıya Kaymakam Erhan Özdemir, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Federasyon Başkanı Emin Müftüoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak ile yaklaşık 40 gazeteci katıldı.

Federasyon Başkanı Emin Müftüoğlu yaptığı konuşmada, İstanbul'un 2020 Olimpiyat adaylığı öncesi dünya spor otoritelerinin gözünün Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda olacağını söyledi. Dünyanın 17 etaplı mücadelesi arasında yer alan 8 etaplı turda 25 takımdan 8'er sporcunun mücadele edeceğini belirten Müftüoğlu, "Alanya'dan İstanbul'a toplam 1204 kilometre boyunca nefes kesen bir mücadele yaşanacak. Turun yeni etabı olarak rotaya dahil edilen Bodrum-Selçuk etabı sonunda bisikletçiler Meryem Ana Tepesi'ne tırmanacak. Asya'dan Avrupa'ya dünyanın yegane kıtalararası bisiklet turu, 49'uncu yılında 'Turkuaz Rekabet' sloganı ile Akdeniz ve Ege sahilleri boyunca ilerleyerek ve İstanbul'a uzanacak" diye konuştu.

Dünyaca ünlü takım ve bisikletçilerin yer aldığı 200 profesyonel sporcunun rekabetinin, birçok televizyon kanalında 8 gün boyunca yayınlanacağını dile getiren Müftüoğlu, bu turda Türkiye'nin doğal ve tarihi güzelliklerinin dünyaya tanıtılacağını kaydetti.

Kaymakam Erhan Özdemir ise, "2012 yılında Alanya'da ulusal ve uluslararası düzeyde 65 sportif etkinlik gerçekleşti. Bu etkinliklerde 65 binin üzerinde spor adamı konuk edildi. 352 bin konaklama yapıldı. 25 milyon TL'nin üzerinde sportif anlamda gelir elde edildi. Tu tur da ülke tanıtımına ve turizme katkı sağlayacak çok önemli bir organizasyon olacak" dedi.

Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu sayesinde Alanya'da her geçen gün bisiklet kullananların sayısının arttığına dikkate çekti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Emin Müftüoğlu Erhan Özdemir İstanbul Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title