Haberler

2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası

A Milli Takım Başantrenörü Tanjevic, ilk beşte değişiklik yaparak, Ersan İlyasova'nın yerine Kerem Gönlüm'ü sahaya sürdü

2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın ikinci gününde D Grubu'nda A Milli Takım, İtalya ile kritik bir maça çıktı.

Turnuvanın ilk gününde Finlandiya'ya yenilen millilerin başantrenörü Bogdan Tanjevic, dün oynanan ilk maçın beşinde bir değişiklik yaptı. Turnuvanın ilk gününde başarılı performans sergileyen oyuncu kurucu Ender Arslan yine yedek soyunurken, Ersan İlyasova'nın yerine Kerem Gönlüm ilk beşte oyuna başladı.

-Destek arttı

Finlandiya karşısında fazla taraftar desteği bulamayan A Milli Takım, zorlu İtalya maçında ise daha büyük destek gördü.

Salonda, Finlandiya maçına göre daha fazla Türk seyirci karşılaşmayı izledi

-İtalya ev sahibi gibi

Slovenya'da gerçekleştirilen organizasyonda İtalya, bu ülkeye yakın olmanın avantajını iyi kullandı.

İlk maçtan itibaren taraftar desteğini arkasında bulan İtalyan milli takımı, Türkiye ile oynadığı karşılaşmada da yoğun taraftar desteğini arkasına aldı.

-Türkiye Basketbol Federasyonu heyeti, Rus heyeti ile bir araya geldi

Avrupa Şampiyonası için Slovenya'da bulunan Türkiye Basketbol Federasyonu heyeti ile Rusya Basketbol Federasyonu yetkilileri, bir araya geldi.

Federasyon Başkanı Turgay Demirel, Asbaşkan Hüsnü Karagözoğlu ve enel sekreter Ali Özsoy, Rusya Basketbol Federasyonu'nun yeni başkanı Julia Anikeeva ve yönetim kurulu üyeleriyle fikir alışverişinde bulundu.

Görüşmede, iyi ilişkilerin devamının sağlanması, Avrupa kıtasında basketbol hakkındaki görüşler ve geleceğe yönelik projelerin yanı sıra Avrupa'daki organizasyonların mali ve idari incelemesi ile FIBA tarafından getirilen sezon içerisinde milli takımlar için pencere açma ve Avrupa şampiyonalarının oynanma sıklığı üzerine konuların görüşüldüğü bildirildi. - Koper-Capodistria

Kaynak: AA / Spor

Bogdan Tanjevic Ersan İlyasova Kerem Gönlüm Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title