Haberler

1850'den 1950'ye Fotoğraflarla Amasya

Amasya Belediyesi, Amasya'da 1850 Yılından 1950 Yılına Kadar Geçen Zamanı Anlatan Fotoğraf Karelerinin Yer Aldığı Bir Albüm Bastırdı.

Amasya Belediyesi, Amasya'da 1850 yılından 1950 yılına kadar geçen zamanı anlatan fotoğraf karelerinin yer aldığı bir albüm bastırdı.

Amasya Belediyesi kültür yayınları içerisinde 3 bin adet bastırılan ve içerisinde 306 adet fotoğrafın bulunduğu fotoğraf albümünü hazırlayan Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Araştırmacı-Yazar Hüseyin Menç, albümde bulunan en eski fotoğrafın Et Jules Delbet isimli fotoğrafçı tarafından 1858 yılında çekilen ve kadrajında Sultan Bayezid Camii, Hatuniye Mahallesi ve Kral Kaya Mezarları ile birlikte Amasya Kalesi'nin bulunduğu fotoğraf karesi olduğunu ifade etti.

İçerisinde abideler, manzaralar, sel baskınları, depremler, törenler, bayramlar, spor ve tiyatro faaliyetleri ile birlikte bu zamana kadar ki belediye başkanlarının fotoğraflarının bulunduğu albüm ile 14. kitabına imza atan Hüseyin Menç, "Lise yıllarımdan itibaren ev ev, sandık sandık aradığım ve toplamaya çalıştığım albümler dolusu siyah beyaz fotoğraflar ile birlikte aradan geçen 35 yıllık araştırmalardan sonra bir araya getirebildiğim bu albümü Amasya'yı seven her yüreğe armağan ediyorum. Bu albümle okurlarımızı 150 yıl öncesinden başlayan kısa bir yolculuğa çıkarıyoruz" dedi.

Belediye Başkanı İsmet Özarslan ise birbirinden değerli fotoğraflardan oluşan Amasya albümünün bundan sonrada devamının geleceğini ifade ederek, Amasyalıların bu albümler ile geçmişe bir yolculuk yapma imkanı bulabileceklerini söyledi.

(DY-SA)

18.06.2007 12:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

3.Sayfa Kadın Magazin Sağlık Kültür Sanat Politika Spor Dünya Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title