Haberler

Sözcü Çalışanlarının Fetö Davasının Görülmesine Devam Edildi

Sözcü çalışanlarının FETÖ davasının görülmesine devam edildi Duruşma listesindeki 'Terör örgütü kurma' ibaresine itirazİSTANBUL - Sözcü gazetesi imtiyaz sahibi Burak Akbay, yazar Emin Çölaşan ve çalışanlarının yargılandığı FETÖ davasının görülmesine devam edildi.

Sözcü çalışanlarının FETÖ davasının görülmesine devam edildi

Duruşma listesindeki 'Terör örgütü kurma' ibaresine itiraz

İSTANBUL - Sözcü gazetesi imtiyaz sahibi Burak Akbay, yazar Emin Çölaşan ve çalışanlarının yargılandığı FETÖ davasının görülmesine devam edildi. Duruşmada sanık avukatları kapının önünde bulunan duruşma listesinde yer alan "terör örgütü kurmak ve yönetmek" ibaresine itiraz etti.

Sözcü gazetesinin imtiyaz sahibi Burak Akbay, yazar Emin Çölaşan ve 7 Sözcü çalışanına yönelik 'silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek yardım etme' suçundan açılan FETÖ davasının görülmesine devam edildi.

İstanbul 37 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulunurken sanıklardan Emin Çölaşan ise Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nden SEGBİS sistemi ile duruşmaya bağlandı. Davanın firari sanıklarından Burak Akbay ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada yeni görevlendirilen Cumhuriyet savcısı, dosyanın kapsamlı olması nedeniyle esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak için mahkemeden süre talep etti.

Duruşma listesindeki 'örgüt kurma' ibaresine itiraz

Sanık avukatları, savunmalarının devamında duruşma salonunun kapısında bulunan duruşma listesine itiraz etti. Duruşma listesinde yer alan 'Terör örgütü kurmak veya yönetmek' suçunun işlenmediğini iddia eden sanık avukatları, duruşma listesindeki bu ibarenin düzeltilmesini talep etti.

"Babasının cenazesine bile katılamadı"

Savunma yapan sanıklar avukatı Ceren Yakışır ise müvekkili Burak Akbay hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasını talep etti. Avukat Yakışır, müvekkilinin, babasının cenazesine bile katılamadığını ve bunun üzücü bir durum olduğunu ifade etti. Sanık avukatlarının savunmalarının ardından mahkeme heyetince ara karar için duruşmaya ara verildi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Burak Akbay hakkında yakalama kararının kaldırılması yönündeki talebi reddetti.

Duruşma cumhuriyet savcısının mütalaasını hazırlaması için ertelendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Burak Akbay Sözcü Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title