Haberler

Binlerce Afgan ülkeden çıkmak için yollara düştü, ilk varış noktaları Türkiye olacak

Güncelleme:

Kabil Havalimanı'nda tahliyelerin bitmesinin ardından binlerce Afgan, yürüyerek ülkeden çıkmak için yollara koyuldu. Sosyal medyada dolaşan görüntülerde Afganların zor şartlar altında komşu ülkelere geçmeye çalıştığı iddia edildi. Ülkeden çıkmayı başarabilenlerin ilk varış noktasının Türkiye olacağı, ardından Avrupa ülkelerine geçmeye çalışacakları belirtildi.

Taliban'ın Afganistan'daki yönetimi ele geçirmesinin ardından ülkeden tek çıkış yolu Kabil Havalimanı idi. Geçtiğimiz günlerde ABD askerinin Afganistan'dan ayrılmasının ardından Taliban havaalanında da kontrolü sağladı.

ZOR ŞARTLAR ALTINDA YOLCULUK EDİYORLAR

Tahliyelerin bitiminin ardından ise binlerce Afgan yürüyerek ülkeden çıkmak için yollara düştü. Sosyal medyada dolaşan videolarda, komşu ülkelere doğru çıkan Afganların zor şartlar altında yolculuk ettiği iddia edildi.

İLK VARIŞ NOKTALARI TÜRKİYE

Pakistan üzerinden İran'a oradan da başka ülkelere gitmek isteyen binlerce kişi ülkeden kaçışın boyutlarını gözler önüne seriyor. Afganlar için ilk varış yerinin muhtemelen İran üzerinden Türkiye olacağı ve oradan birçoğunun Avrupa ve İngiltere'ye gelmeye çalışacağı ifade edildi.

EN YOKSUL İNSANLAR BU YOLU TERCİH EDİYOR

Benzer bir yolculuğu yakın zamanda yapan bir göçmen, İranlı kaçaklıklar birlikte yolculukların yapıldığını ve yolculuğun engebeli arazide 4 saat sürdüğü ifade ederek, "En yoksul insanlar bu güzergahı tercih ediyor. Başka yollar da var, ancak pahalı" sözlerine yer verdi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Afganistan Pakistan Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (20)

Hakan Soyadi:

Afganistanla sınırımız var da biz mi bilmiyoruz yoksa zaten ilk varacakları ülke İran

160
6
yanıtYanıtla
sümbülzade vehbi :

HOŞGELDİNİZ KARDEŞLERİM O KADAR SÜRÜYELİYE BAKIYORUZ SİZE DE BAKARIZ BİZ MÜLTECİ TÜRKLER OLARAK SİZLERİ BEKLİYORUZ DOLARLARINIZ PARALARINIZLA GELİP BURADA LÜKS HAYAT YAŞAYIP EVLER ALIP MÜLTECİ TÜRKLERE KİRAYA VEREBİLİRSİNİZ TEKRARDAN HOŞGELDİNİZ

146
6
yanıtYanıtla
songül zeybekgil:

Avrupa bu cahilleri ne yapsın. Onların sınırı bizimki gibi gevşek mi. Avrupa ülkelerini milyar dolarlar ver bunları kabul etmezler. Ancak bizimkine 3 kuruş para verirler bizimkide bakmayı kabul eder.koskoca Avrupa ülkeleri onların sınırından böyle elini kolunu sallayarak geçemezsin

131
16
yanıtYanıtla
vedat cici :

tamam yardım edelim ama kamplar kurulsun milletimizin şehirlerimizin içine sokulmasın bunlar kadınlarını yaşlılarını arkasında bırakıp kaçan sözde erkeklerden türk halkına hayır gelmez

131
6
yanıtYanıtla
Ahmet25 :

Bu insanları kınayanları duyuyorum. Dostlar kimseyi kınamayın, hiç kimse yurdunu bırakıp da yollara düşmez. Kınayanların başına aynısı gelmeden ölmezler.

6
84
yanıtYanıtla
Eray Içkaya:

ŞU ANDA TÜRKİYEDE HER 8 KİŞİDEN BİRİ YABANCI UYRUKLU . ÜREME HIZLARINI DA HESABA KATARSAK . 20 YIL SONRA BİR YABANCI UYRUKLU İLE DÜNÜR OLMA OLASILIĞINIZ NEREDE İSE % 40 AMA OLSUN MÜSLÜMANLAR KARDEŞTİR DEĞİLMİ . O ZAMAN ALIN KARDEŞLERİNİZİ EVLERİNİZDE BAKIN . ALIN KARDEŞLERİNİZİ SİZ DÜNÜR OLUN . ATATÜRKÜN TÜRKİYENİN YÜZÜNÜ NEDEN ORTADOĞUDAN AVRUPAYA ÇEVİRDİĞİNİ BU LEŞ TAYFAYI GÖRÜNCE ANLAMIYOR İSENİZ . SİZE SÖYLEYECEK LAFIM YOK , EVET AVRUPALI OLAMADIK DEĞİLİZ DE ZATEN . AMA BUNLARDAN HİÇ DE

76
12
yanıtYanıtla
erkan akgün:

ilk varış noktaları niye türkiye afganistan sınır komşusu mu değil ama şu anda en kolay işgal edebilecekleri ülke o yüzdfen ilk varış noktaları türkiye eğer talibanla cumhur ittifakı işbirliği içinde bu olayların zeminini hazırlamamışsa ben de birşey bilmiyorum 2002 den beri tek hedefleri türkiye cumhuriyetini yıkıp şahsa özel din devleti kurmak

67
18
yanıtYanıtla
Nejat Ciritoglu:

Sen takıntılımısın, bak duvar yaptılar, istemiyoruz diyorlar, Avrupa para teklif ediyor, Red ediyorlar. Daha ne istiyorsun, geç sen yönet görelim, sen kesin eline makineli tüfegi alır, tararsın degilmi.,!

yanıt5
yanıt3
Kadir Can:

Harbiden cumhur ittifakını duyunca hayaller alemine yolculuğa başlıyorsunuz biraz geçmişe bakın şükretmesini bilin

yanıt3
yanıt5
Eray Içkaya:

ÇIKIN ÇIKIN GELİN . BİNLER AZ MİLYONLAR GESİN .

77
7
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title