Haberler

Sorgun'a Turizm ve Otelcilik Lisesi

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Sorgun ilçesine Turizm ve Otelcilik Lisesi yapılması için çalışma başlattıklarını bildirdi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Sorgun ilçesine Turizm ve Otelcilik Lisesi yapılması için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Soysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sorgun'da termal turizm açısından büyük bir potansiyel bulunduğunu ve bunun geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Turizmin geliştirilmesi için herkese büyük görevler düştüğünü vurgulayan Soysal, kendisinin de bu konuda üzerine düşeni yapmaya çalıştığını aktardı.

Bu kapsamında Sorgun'a Turizm ve Otelcilik Lisesi açılması yönünde sürdürülen çalışmaların hız kazandığını dile getiren Soysal, şunları kaydetti:

"Gerek ilimiz gerekse ilçemizde turizm açısından önemli bir potansiyel var. Termal sularımız, Kazankaya Kanyonu gibi doğal güzelliklerimiz, ayrıca Kerkenes, Çadırhöyük, Kuşaklı Höyük ve Sarıkaya'da Roma Hamamı gibi önemli tarihi alanlarımız bulunuyor. Yapım çalışmaları süren hızlı tren ve bir süre sonra yapımına başlanacak havalimanı, ilimizde turizminin gelişmesine önemli katkı sağlayacaktır. Biz de bunlara ek olarak Sorgun'a bir Turizm ve Otelcilik Lisesi yapılması konusunda bakanlık nezdinde çalışma başlattık. Kısa bir süre sonra konuyla ilgili çalışmalarımızdan olumlu bir sonuç çıkacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Ertuğrul Soysal AK Parti Yozgat Sorgun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title