Haberler

Son Dakika: Yunanistan ve ABD dışişleri bakanları Doğu Akdeniz için bir araya gelecek

Güncelleme:

Son dakika: Yunanistan ve ABD dışişleri bakanları cuma günü Doğu Akdeniz'deki krizi görüşmek üzere Viyana'da bir araya gelecek.

Doğu Akdeniz'de Ankara-Atina hattında gerilim devam ederken flaş bir açıklama Yunanistan'dan geldi. Yunanistan ve ABD dışişleri bakanlarının cuma günü Viyana'da bir araya geleceği ve Doğu Akdeniz'deki gerilimin masaya yatırılacağı duyuruldu.

Yapılan açıklamada Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile şu an Avrupa'da temaslarda bulunan ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo'nun Viyana'da bir araya geleceği ve Doğu Akdeniz'deki gerilimi görüşeceği belirtildi.

ORUÇ REİS YUNANİSTAN'A RAHATSIZLIK VERDİ

Oruç Reis'in 23 Ağustos'a kadar bölgede çalışmalarına devam etmesine onay çıkmasıyla birlikte bölgede tansiyon yükselmiş ve Yunanistan diplomatik olarak hem lobi faaliyetlerine hem de saldırgan açıklamalarına ağırlık vermişti.

CUMA GÜNÜ AB DE TOPLANIYOR

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Dış İlişkiler Konseyi'nin acil toplanacağını duyurdu.

Borrell, sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaştığı mesajda "Doğu Akdeniz, Belarus cumhurbaşkanlığı seçimi ve Lübnan'daki gelişmeler gibi konuları değerlendireceğiz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Yunanistan yönetimi, Türk gemisi Oruç Reis'in Kıbrıs açıklarındaki faaliyetleri sebebiyle AB Dış İlişkiler Konseyi'ni acil toplantıya çağırmıştı. Türkiye sismik araştırma ve sondaj gemisi Oruç Reis için Doğu Akdeniz'de 23 Ağustos'a kadar geçerli denizcilikte uyarı notu olarak bilinen yeni bir Navtex ilan etti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Avrupa Birliği Doğu Akdeniz Yunanistan Dünya Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (117)

Hidir:

Boş spekulasyonlar 40 yildir, Ülkede Ekonomi sosyal hayat batişa gecince, siyasiler Yunanistan düşmanliği gibi spekulasyonlar yapiyorlar, ilginctir hala surukleyebilecekleri cahil kitle bulabiliyorlarsa demekki eğitim duzgun verilmiyor okullarda

11
24
yanıtYanıtla
Hıdır kardeş:

dünya kendi derdiyle uğraşırken amaç Uluslararası hukuka uygun olmayan adaların durumunu netleştirmek . İtalya ve Yunaistan arasında kıyı problemi ana kara esas alınarak çözüldü. Bize gelince adaları bahane ediyorlar. Bizim de amacımız adaları geri almak olmalı tabiki

yanıt6
yanıt1
mert:

sen almışınya yerter

yanıt0
yanıt0
ALİ HİKMET:

ŞU FOTOĞRAFA BAKIN MAŞALLAH ALLAHIM BU DEVLETİ MİLLETİ KORUSUN İNŞALLAH

32
1
yanıtYanıtla
erhan:

amin amin amin inşallah

yanıt4
yanıt0
DOLAR ALIN DOLAR:

DOLAR TAVANA KOŞAR EGONOMİ ÇOK ÇOKOMELLOOOO

7
23
yanıtYanıtla
GERÇEKLER:

BENCE ADININ HAKKINI VERMEN LAZIM KARDEŞİM BİZİM GEÇMİŞİMİZDE SAVAŞTAN BAŞKA BİŞEY YOK ZATEN SAVAŞMADAN HİÇBİR ŞEY VERMEYİZ DE ALMAYIZ DA BİZ BİZİM OLANI İSTİYORUZ GÖZ GÖRE GÖRE HAKKIMIZI ELİMİZDEN ALMALARINA İZİN Mİ VERELİM YANİ ANLAŞMA DEDİKLERİ ŞEY SADECE 2. SEVR ANLAŞMASI BAŞKA İZAHI YOK BUNUN. . O ANLAŞMA SAHADA ÖYLE YADA BÖYLE SONUÇLANIR YA İSTİKLAL YA ÖLÜM!

22
7
yanıtYanıtla
Hüseyin:

Kambersiz düğün olmaz tabii. .

24
1
yanıtYanıtla
Çukur:

Bizi hükümet neden medya ile oyalıyor Doğu Akdeniz’de münhasır ekonomik bölgesi ilan edemiyorlar korkuyorlar Amaç gündem oyalama

12
13
yanıtYanıtla
tarihçi:

korktuğumuzdan savaş gemisi gönderiyoruz, bi bitmedi ümidiniz içimizdeki irlandalılar, 700 senedir bizi seyrtemek nasıl bir duygu. yallah irana

yanıt2
yanıt1
Tüm 117 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title