Haberler

Son dakika! Vali Yazıcı: Antalya'ya rahatlıkla gelebilirsiniz

Güncelleme:

TURİZM kenti Antalya'da koronavirüs tedbirlerine uyulması konusunda kesinlikle gevşeme olmaması gerektiğini vurgulayan Vali Ersin Yazıcı, "Yurtdışından gelecek misafirlerimiz, bu şehir güvenlidir, bu şehre turizm ve dinlenmek amaçlı gelebilirsiniz. Dünya standartlarında turizm ve sağlık hizmeti sunulan bir dünya şehridir Antalya. Bunu gösterebilmek için de sahadayız. Bütün dünyaya Antalya'ya rahatlıkla gelebileceklerini ifade etmek isterim" dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği genelge çerçevesinde Antalya'da Vali Ersin Yazı ve kurum amirlerinin katılımıyla Kepez ilçesinde Mehmet Akif Caddesi üzerinde sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarıyla ilgili denetim gerçekleşti. Denetime İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, Sağlık İl Müdürü Ünal Hülür, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Kepez Belediye Başkanı Ak Partili Hakan Tütüncü de katıldı.

Cadde üzerindeki esnafları ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı, maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralları konusunda uyarılarda bulundu. Duyarlılık oluşturmak adına bir kez daha sahada olduklarını belirten Vali Yazıcı, "Şükürler olsun ki bu caddede bunu gördüm ve çok mutluyum. Gerçekten esnaflarımız duyarlı ve hassas. Maskesiz girmek yasaktır diye asılmış, güzel bir duyarlılık oluşmuş. Halkımızı mesafe temizlik ve maske konusunda tekrar hatırlatmak istiyorum" dedi.

'HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ'

Son bir aydır Türkiye'de vaka sayılarının bir miktar arttığını belirten Yazıcı, "İlimizde de bir artış oldu doğal olarak. Ama yönetilemeyecek bir durumda değiliz. Sadece daha dikkatli olmamız gerekiyor. Kepez'de bu hassasiyeti gördüğüm için mutluyum. Öncelikle esnafımızın bu konuda hassasiyet göstermesi lazım, kurala uymayan vatandaşlarımız geldiğinde belli ki esnafımız bu ikazı yapıyor, bu zor günleri hep birlikte aşacağız" diye konuştu.

BU ŞEHİR GÜVENLİDİR

Turizm kenti Antalya'da vaka sayılarının artmaması gerektiğine değinen Vali Yazıcı, "Yurtdışından gelecek misafirlerimiz, bu şehir güvenlidir, bu şehre turizm ve dinlenmek amaçlı gelebilirsiniz. Dünya standartlarında turizm ve sağlık hizmeti sunulan bir dünya şehridir Antalya. Bunu gösterebilmek için de sahadayız. İşyeri sahipleri kurallara uyuyor. Bundan mutluyum. Bütün dünyaya Antalya'ya rahatlıkla gelebileceklerini ifade etmek isterim" dedi.

DÜĞÜNLER BİR SAATTE BİTECEK

Türkiye genelinde düğün, taziye gibi organizasyonlar nedeniyle yaşanan sorunların Antalya'da da görüldüğünü belirten Yazıcı, "Burada sayılar patladı taziye, sünnet, düğün, asker uğurlamaları. Her türlü ikazı yapıyoruz ama her şeye rağmen bu tür organizasyonlarda vaka sayılarının arttığına şahit olduk. Dolayısıyla ciddi bir kısıtlama geldi ve kesinlikle bir saat içinde bitirilecek. Biz de kararımızı dün yayınladık ve bugün itibariyle ciddi bir şekilde sahada uygulanacak. Toplam bir saat içinde düğün bitmiş olacak ve asla bir şey ikram edilmesine müsaade edilmeyecek" şeklinde konuştu.

YOĞUN BAKIMDA 35'İ HİÇ GEÇMEDİK

Antalya'da testlerin yoğun bir şekilde devam ettiği ve sıkıntı yaşanmadığını söyleyen Ersin Yazıcı, ildeki vaka sayılarının sorulması üzerine, rakamları Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığını belirterek, "Ama şunu rahatlıkla ifade edebilirim, yoğun bakımda şu ana kadar hiç 35'i geçmedik. Oralarda hiçbir sıkıntımız yok. Hastanede yatan sayısında da bizim yönetemeyeceğimiz bir durum yok. Vefat sayımızda da birçok ile göre iyi durumdayız. Nüfus oranlanmasındaki vaka sayısında da 54'üncü sıradayız" dedi.

TÜRKİYE'NİN ÖRNEK ŞEHRİYİZ

Antalya'nın 54'üncü olduğunu, 81 il içinde sıralamasının iyi bir rakam olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, şunları söyledi:

"Bence durumumuz çok kötü değil ama bu bizim gevşememize kesinlikle sebebiyet vermemeli. Biz Türkiye'yi temsil eden bir turizm şehriyiz. Her şeyin dört dörtlük olması lazım. Bütün kuralların uygulanıyor olması lazım. Türkiye'nin örnek şehriyiz. Ülkemize turizm anlamında çok büyük hizmet veriyoruz. O yüzden hassasiyetlerin daha sıkı devam etmesi lazım."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Antalya Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title