Haberler

Son Dakika: Üniversitelerde yüz yüze eğitim için karar verildi! Öğrencilerin önünde 2 seçenek var

Güncelleme:

Son dakika: YÖK, uygulamalı eğitimin gruplar halinde yüz yüze, teorik eğitimlerin ise asgari yeterlikler dikkate alınarak çevrim içi yapılmasına karar verdi. Salgın endişesi veya barınma nedeniyle eğitime devam etmek istemeyen öğrenciler, kayıt dondurma hakkından yararlanabilecek.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzun zamandır eğitimin durduğu üniversiteler için Yüksek öğretim Kurulu (YÖK) kararını verdi.

UYGULAMALI EĞİTİM YÜZ YÜZE, TEORİK EĞİTİM ÇEVRİM İÇİ

Bu kapsamda uygulamalı eğitim gruplar halinde yüz yüze, teorik eğitimler ise asgari yeterlikler dikkate alınarak çevrim içi yapılacak.

ÖĞRENCİLERE KAYIT DONDURMA HAKKI VERİLDİ

YÖK, salgın endişesi veya barınma nedeniyle eğitime devam etmek istemeyen öğrencilerin, ''kayıt dondurma" hakkından yararlandırılmasının kararını da verdiklerini belirtti.

BAKAN KOCA BİLİM KURULUNDAN SONRA AÇIKLAMIŞTI

Dün gerçekleşen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üniversitelerde yüz yüze eğitime geçilip geçilmeyeceğine ilişkin, ''Uygulamalı eğitimin mümkün olduğunca yüz yüze yapılması, teorik eğitimlere ise çevrimiçi olarak devam edilmesi görüşü YÖK'e iletilmiştir" ifadelerine yer vermişti.

Son Dakika: Üniversiteler için yüz yüze eğitim kararı verildi! Öğrencilerin önünde 2 seçenek var

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Haberler Son Dakika

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Şimşek, bakanlığın 15 katlı bina kiraladığı iddiasına ilişkin konuştu: Kiralanan bina eskiden

Şimşek, bakanlığın 15 katlı bina kiraladığı iddiasına ilişkin konuştu: Kiralanan bina eskiden

Kırmızı bültenle aranan 2 uyuşturucu baronu İstanbul'da yakalandı

Kırmızı bültenle aranan 2 uyuşturucu baronu İstanbul'da yakalandı

500

Yorumlar (42)

10:

üniversite 4 ncü sınıfta okuyanların şurada 3 aylık bir süreleri kaldı. Bu çocuklara yurt çıkmayanlar evde oturanlar eşyalarını sattılar ve evleri boşalttılar şimdi 3 aylığına nereye gidecekte ev bulacakta eşya alacakta nasıl yapacak bilmiyorum. Sıkıntılı iş

40
3
yanıtYanıtla
gkdfjgkf:

yurtta misafir olarak barınabilir herhangi bir sıkıntı yaşamaz yurt öğrencisi olmasına gerek yok yüzyüze eğitim aldığına dair belgeyi ve öğrenci belgesini kalmak istediği nöbetçi yurda götürsün yurt idaresi almak zorunda

yanıt0
yanıt5
değil:

Kardeşim hayatta almazlar. Yıllarca yurtlarda kaldım. Zaten yurtların kapasiteleri yetersiz. Hadi 20 30 kişi aldılar diyelim, geri kalanı ne olacak. Ev tutmak zaten zor. Para yok insanlarda.

yanıt1
yanıt0
vtandaş:

her işiniz ayrı rezil. yurtlarda nasıl olacak bu işler. . . . aşı nerde yok. allah bildiği gibi yapsın siz aşılandınız çoktan tabi milletin çocuğu ölsün umrunuzda sanki

28
5
yanıtYanıtla
MUSTAFA:

SANKİ OKULLAR AÇIK DEĞİL DE O GENÇLER EVDEMİ OTURUYOR SOKAKLARDA FİNK ATIYOR EN AZINDAN OKULA GELİRLER BENCE AÇILMALI ARTIK

5
20
yanıtYanıtla
Mıstık:

ötede boş yapma

yanıt5
yanıt2
dentist:

Yurtlarda bikac ogrenci icin acacak kapilari oylemi? Bikac uygulama dersi icin cocugumu baska sehire neden gondereyim ayrica ? Yahu Allah rizasi icin cokmu zor bu sene boyle bitecek seneye ilk donemden itibaren ne olursa olsun yuzyuze demek ?

23
2
yanıtYanıtla
Akıl mantık:

Daha dün Almanyada aşıyı bulan Türk doktor virüsün 10 yıl boyunca bizimle olacağını söyledi, ülkelerde vakalar bir artıyor bir azalıyor 2. Dalga diye diye 12 dalga oldu seneye durumun daha kötü olmayacağının güvencesini verebilir misiniz? önlemleri alarak sıkı tedbirlerle bu iş olmalı uygulamalı eğitim olmadan mezun olacak doktor diş hekimi herhangi bir sağlıkçı veya diğer meslek adayı öğrenciler mesleğini iyi yapamadığı zaman sonucu ne olacak bu işin acaba... Evet riskli bir durum evet kritik bir konu ama bu eğitimi almalıyız...

yanıt1
yanıt1
mustafa:

virüs bitmemiş önüne gelen üfürüyor. sorunu aileler daha iyi görüyor. hani barınma hani ulaşım hani yemek hani düzen.

yanıt2
yanıt0
Mert Ören:

ikinci dalga''nın başlaması için Türkiye''de on beş gün boyunca sıfır vaka olması gerekiyor. Daha biz birinci dalgayı bitiremedik. Böyle giderse birinci dalga ile salgını kapatacağız.

yanıt1
yanıt0
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title