Haberler

Son dakika haberi... İSLAMABAD - Pakistan'da polis parlamento lojmanlarına operasyon düzenledi

Güncelleme:

Son dakika haberine göre Pakistan'da parlamento lojmanlarına operasyon düzenleyen polis, 2 muhalif milletvekilinin de aralarında bulunduğu 19 kişiyi gözaltına aldı.

Pakistan'da parlamento lojmanlarına operasyon düzenleyen polis, 2 muhalif milletvekilinin de aralarında bulunduğu 19 kişiyi gözaltına aldı.

Yerel basındaki haberlere göre, İslam Uleması Cemiyeti'nin (JUI-F) üniformalı gönüllü grubu "Ansarul İslam" üyelerinin parlamento lojmanlarına girmesinin ardından polis operasyon düzenledi.

Operasyonda, JUI-F milletvekillerinden Selahaddin Eyyübi ve Mevlana Celaleddin'in de aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.

Pakistan Bilgi ve Yayıncılık Bakanı Çaudri Favad Hüseyin, Twitter'dan yaptığı açıklamada, JUI-F'ye bağlı Ansarul İslam grubunun parlamenterlere baskı yapması sebebiyle lojmanlara girdiğini belirtti.

Hüseyin ayrıca muhalefetin, Başbakan İmran Han'a karşı güvensizlik oylamasında başarısız olacağını kaydetti.

Muhalefet partilerinden oluşan Pakistan Demokratik Hareketi (PDM) ve JUI-F lideri Mevlana Fazlur Rehman ise partililerine çağrıda bulunarak, ülke genelinde yolların kapatılmasını istedi.

Rehman, hükümetin muhalif milletvekillerini ulusal meclisteki güvensizlik oylaması sebebiyle gözaltına aldığını, bu sayede muhaliflerin sayısını düşürmek istediğini ifade etti.

Öte yandan, Rehman'ın ülke genelinde yolların kapatılması çağrısının ardından başkent İslamabad dahil olmak üzere Karaçi, Lahor, Peşaver ve Multan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda şehirde JUI-F destekçileri yolları kapattı.

İslamabad'da yollara oturan ve koydukları taşlarla araç geçişlerini engellemeye çalışan göstericiler, Başbakan Han'a ait afişleri yırttı ve hükümet karşıtı sloganlar attı.

"Güvensizlik oyu" önergesi

Muhalefet partileri, 8 Mart'ta Başbakan Han'a karşı "güvensizlik oyu" önergesini Ulusal Meclis Başkanı Sekreterliğine sunmuştu.

Muhalefet partilerinin başbakanı görevden alabilmesi için 172 oya ulaşması gerekiyor. Mevcut durumda hükümetin ittifak kurduğu partilerle birlikte oy sayısı 179, muhalefetin oy sayısı da 162 olarak gözüküyor.

Önergenin parlamento sekreterliğine teslim edilmesinin ardından meclis başkanının 3 ila 7 gün içinde oylama oturumunu gerçekleştirmesi gerekiyor.

Başbakan Han, 6 Mart 2021'de yapılan güven oylamasında 178 oy almıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Parlamento Pakistan Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title