Haberler

Son Dakika! İzmir'in Karaburun ilçesinde 5.1 büyüklüğünde deprem

Güncelleme:

Son dakika! Ege Denizi'nde İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında saat 08.03'te meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından saat 08:46'da 5.1 büyüklüğünde bir sarsıntı daha meydana geldi. AFAD aynı bölgede bir dakika sonra 4,8 büyüklüğünde bir depremin daha olduğunu açıkladı.

Karaburun ilçesi açıklarında saat 08.03'te 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Devamında AFAD'ın açıkladığı verilere göre peş peşe 2.9 ve 3 büyüklüğünde iki deprem daha oldu. Aynı bölgede 08:46'da 5.1 büyüklüğünde bir deprem daha yaşanırken, AFAD bir dakika sonra 4.8 büyüklüğünde bir sarsıntının daha olduğunu açıkladı. Depremler Çanakkale ve Balıkesir'de de hissedildi.

Peş peşe yaşanan depremlerin sonuncusu ise saat 09.00'da 4,7 büyüklüğünde meydana geldi. AFAD tarafından "Karaburun açıklarında meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır." açıklaması yapıldı.

Son Dakika! İzmir'in Karaburun ilçesinde 5.1 büyüklüğünde deprem

VALİLİK: CAN KAYBI VE HASAR BİLGİSİ ULAŞMADI

İzmir'in birçok ilçe ve köyünden hissedilen deprem nedeniyle sabah saatlerinde kısa süreli bir panik yaşandı. Depreme yakın yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlar, sarsıntı nedeni ile tedirginliğe kapılırken İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kendilerine şu ana kadar herhangi can kaybı ya da hasar bilgisi ulaşmadığını söyledi. Köşger, sabah saatlerindeki depremlerin ardından kent genelinde tarama yapıldığını belirtip "Depremlerde şu ana kadar can kaybı ya da hasar bilgisi ulaşmadı. Karaburun başta olmak üzere kent genelinde taramalarımız sürüyor." ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da "Ekiplerimiz incelemelerini başlattılar. Şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık" dedi.

117 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Öte yandan İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen ve yıkıma da neden olan depremde 117 kişi yaşamını yitirmişti.

"TÜM BİRİMLERİMİZ SEFERBER EDİLMİŞTİR"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter'dan yaptığı açıklama ile son durumu paylaştı: "İzmir'in Karaburun ilçesinde meydana gelen deprem üzerine ilgili tüm birimlerimiz seferber edilmiştir. Umudumuz can kaybının olmamasıdır. İzmir'e ve ülkemize geçmiş olsun."

Son Dakika! İzmir'in Karaburun ilçesinde 5.1 büyüklüğünde deprem

"HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YAŞANMADI"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından şu ifadeleri paylaştı: "Ege Denizi Midilli Adası açıklarında meydana gelen 4.8 ve 5.1 büyüklüğündeki depremler Karaburun, Urla, Foça, Dikili ilçelerimiz ve İzmir kent merkezinde de hissedildi. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Geçmiş olsun."

Son Dakika! İzmir'in Karaburun ilçesinde 5.1 büyüklüğünde deprem

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (9)

OBALI:

Allah yar ve yardımcıları olsun Allah beterinden korusun

17
0
yanıtYanıtla
Aylin:

Allah izmiri korusun bu ara çok sallaniyor

15
0
yanıtYanıtla
ihsan han:

ALLAH C. C. yar ve yardımcıları olsun hepimizin hemen hemen akrabalarımız var izmirde. . ALLAH C. C. tüm Türkiye ''ye kaza bela musibet afet hiçbirşey göstermesin inşallah. .

15
0
yanıtYanıtla
murat acar41:

amin

yanıt3
yanıt0
Erol:

Allah yardımcıları olsun bu soğukta çok zor

11
2
yanıtYanıtla
Nas:

Mevla ,beterinden korusun...tüm memleketimizi afetlerden belalardan muhafaza eylesin

9
1
yanıtYanıtla
Deli:

Binalar tepemize yıkılacak eski püskü hala kentsel dönüşümden haber çıkmadı

7
0
yanıtYanıtla
Gölge:

Kentsel dönüşüm neden çıkmıyor. Mütahit için karlı bir durum. Binayı yıkacak ve yerine ufak daireler yaptık dan sonra kar sağlayacak. Evleriniz İstanbul da ki gibi kutu gibi evler olacak. Fazladan çıkan daireleri de mütahit satıp kar sağlayacak. Kentsel dönüşüm bu yani. Diğer türlüsü de var. Mütahide, yeni yapılmış evle, eski evin arasındaki fiyat farkını ödüyorsunuz. Eviniz kutu gibi olmuyor. Arada ki farkta sağlam oluyor. Buna da kimse yanaşmak istemiyor. Çünkü kimsede para yok. Buda dönüşüm

yanıt3
yanıt1
hasan:

son depremlerle yıkılma olmasa bile izmirin 10 yaş üstü yapı stoğunun çoğu oturmaya elverişli değil artık bunu görmek güçlendirme ve yenileme çalışması yapmak lazım 10 yaş altında ise doğru düzgün yapılmamış yapılar ciddi kontrollere tabi tutulmalıdır geçmiş olsun

5
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title