Haberler

Boğaziçi Üniversitesi'nde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin Valilik'ten açıklama: 5 kişi gözaltına alındı, 2 kişi hala aranıyor

Güncelleme:

İstanbul Valiliği'nden Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin yapılan açıklamada, "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak" suçunu işleyen şüphelilere yönelik çalışmalarda 5 kişinin gözaltına alındığı, birinin serbest kaldığı, 2 şüphelinin ise hala arandığı belirtildi.

Rektör ataması sonrasında protestoların yaşandığı Boğaziçi Üniversitesi'nde dün, Kabe fotoğrafının yere serildiği görüntüler ortaya çıkmış; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili, 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçundan resen soruşturma başlatmıştı. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alınmıştı.

2 KİŞİ ARANIYOR

İstanbul Valiliği tarafından bugün konuya ilişkin yapılan açıklamada, gözaltı sayısının 5'e yükseldiği, birinin serbest kaldığı ve 2 kişinin arandığı bilgisi yer aldı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüste cuma günü rektörlük binası karşısına 'Kabe üzerine şahmeran temalı figür ve LGBT-İ bayrak teması' içeren resim asıldığı tespit edilmiştir. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak" fiilini işleyen şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarda; D.D., S.N.B, H.K., R.Ö. ve S.C.U. isimli şüpheliler gözaltına alınmış, diğer 2 şüphelinin yakalanması çalışmaları devam etmektedir.

TERÖR ÖRGÜTÜ DÖKÜMANLARI BULUNDU

Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Kulübünde yapılan aramada söz konusu resmin asıldığı taşınabilir sunta pano ve çeşitli eylemlerde kullanılan afiş ve pankartlar bulunmuştur. Bununla beraber Boğaziçi Üniversitesi LGBTi+ Kulübünde yapılan aramada; PKK terör örgütü amblemli ve propaganda içerikli yasaklanmış bir kitap, LGBTİ bayrakları ile eylemlerde kullanılan çeşitli afiş ve pankartlar ele geçirilmiştir.

BİRİ SERBEST BIRAKILDI

Savcılık talimatıyla R.Ö adlı şahıs serbest bırakılmış, diğer şüphelilerle ilgili işlemler devam etmektedir. İslam Dininin mukaddes mekanı ve Müslümanların Kıblesi Kabe-i Muazzamaya yönelik bu çirkin saldırıyı esefle kınıyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

Tank:

Allaha bir zarar veremezsiniz sadece cehennemdeki atesiniz fazlalasir ölüp gittigijizde hakikatle yuzleseceksiniz ozaman size bunlari yaptiranlar sizi kurtaramiycak

32
7
yanıtYanıtla
Mimar:

Allah kahretsin böyle pislikleri

29
9
yanıtYanıtla
Ben o:

Haçlı kalıntıları bunlar bu cesareti verende bb başkanları o da onlardan bilende biliyor zaten kimin ne olduğunu

12
8
yanıtYanıtla
vatandaş:

trabzonlulara ne demek istiyorsun sen açıklama yapsana

yanıt2
yanıt0
Seren canj:

800 bin oy farka haylea kabul edemediler

yanıt1
yanıt1
Size allah için düşmanız:

HADİS-İ ŞERİF : " ALLAH İÇİN SEVEN VE ALLAH İÇİN DÜŞMANLIK EDENİN İMANI KAMİLDİR.."

11
1
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Bu Cahilliyi KİMYAPTIYSA BELLİKİ HAKKA TAM KUL OLAMAMIŞ KENDİ NEFSİNE KUL OLMUŞ KENDİ NEFSİNE KUL OLANIN SONU HÜSRANDIR İKİ Çİ·HANDA BAZI GAFİLLER BİLMİYOR YADA BİLİYOR AMA DÜNYEVİ NEFSANİ ARZULARININ ESİRİ OLMUŞ ...KUTSAL DEYERLERE SALDIRIYOR’,,,,

10
2
yanıtYanıtla
remzi:

ucuz tipler okuyup faydali birey olmak. kendini gelistirip katma degerleri arttirmak örnek olacaklarına.... bu yuzden universiteler var ahlaksizlikda provakotorlukte fitnecilikte ibret olmak için degil boş tipler silin kaydını okuldan hayır gelmez vatandaşa bu tiplerden....

9
1
yanıtYanıtla
sergen tekin:

görende sanki azılı teröristleri yakalıyorlar zannedecek. böyle saçma sapan şeylerle kendinize siyasi malzeme çıkarmayın devletin valisini polisini meşgul ettiriyorlar. gerçek teröristler , destekçileri medyada devlette siyasette cirit atıyor neden onlara dokunamıyorsunuz illa hergün gündemi meşgul ettirecek polemik oluşturan saçma sapan şeylerle türkiye meşgul edilip uyutuluyorken diğer taraftan türkiye her bakımdan batırılıyor.

4
5
yanıtYanıtla
HAKLIII:

Malum zihniyetin ürünü bunlar. Medeniyeti beden açmadan ibaret sanan zihniyetin ürünü

4
4
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title