Haberler

Son Dakika! Bakan Soylu'dan, Ekrem İmamoğlu'na suikast girişimi iddiasına yanıt: Böyle bir girişim söz konusu değil

Güncelleme:

Son dakika! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast girişimi iddiasıyla ilgili çok net konuştu. Soylu, "Suikast girişimi söz konusu değildir. Yakalanan kimse söz konusu değildir. Terör örgütlerinin bir hedefleri daha vardır, kendilerinden söz ettirmek" dedi.

Bazı basın yayın organlarında, terör örgütü DEAŞ tarafından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast düzenleneceği yönünde haberler yer almıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü söz konusu iddiaları yalanlarken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan konuyla ilgili yeni bir açıklama geldi.

Bakan Soylu, TBMM'ye gelişinde gazetecilerin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast iddialarına ilişkin sorusunu cevapladı. Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün gerekli açıklamayı yaptığını belirterek, açıklamanın yeterli olduğunu ifade etti.

"BU TİP TEHDİTLER HEP GELİR"

Soylu, 65-80 arası eyleme yönelik duyum aldıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Dün Emniyet Genel müdürümüz açıkladı. Kamu görevlilerine, görevleri nedeniyle terör örgütlerinin hedefi olabilecek kişilere, sansasyonel sonuçlar oluşturabilecek kişiler, eylemler, yerler, bunlara yönelik terör örgütleri kendilerine ait hedef belirler. Kayyumlarımız bazen haftada 5 bir kişiye, bazen ayda 3-4 bir kişiye bu tip tehditler gelir. Biz bir kıraathanede konuşulan bir konuyu da değerlendirmek zorundayız. Hiçbir şeyi azımsamayız, küçümsemeyiz, hepsinin tek tek değerlendiririz. Türkiye'de devlet büyüklerimize bu konuda terör örgütlerinin yaptıkları tehditleri hem bu konudaki meselelerin takibi açısından sürekli olarak da değerlendiririz. Kamu görevlilerine, özel şahıslara kendi kişilikleri sebebiyle yapılanları değerlendiririz. Bu konuda bütün tedbirleri alırız. Burada hassasiyetle durduğumuz bir şey vardır ve gönderdiğimiz bilgi notlarında da vardır, kişilere de iletiriz. Bunu kamuoyu ile açık bir şekilde, medya ile paylaşılmamasını istirham ederiz. Çünkü, bu duyumların kendilerine ait dereceleri vardır. Bu konuda özellikle PKK, DEAŞ, PYD'den tehdit alanlar var"

"SUİKAST GİRİŞİMİ İDDİASI DOĞRU DEĞİL"

Soylu, "Bunların kamuoyu ile paylaşılmasını, kamuoyu ile bir süreç ortayla konmasını şundan dolayı istemeyiz. Terör örgütleri eylem hedefleri kadar aynı zamanda bir hedefleri daha vardır. Bu hedefleri kendilerinden olabildiğince söz ettirmek, toplumun güveni ve istikrarını sarsmaya yönelik adım atabilmektir. Böyle bir suikast girişimi söz konusu değildir. Suikast girişimi yakalanan kişi söz konusu değildir. Bizim Orhan Miroğlu en çok tehdit alanlardan birisi. PKK'nın sürekli tehdidindedir" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (17)

MERT:

İmamoğlu çok film izliyor. . . senaryolar yazıp çiziyorlar kendi kendilerine

31
41
yanıtYanıtla
Mine minnoş:

Çok kötü kalbiniz Yazık kendilerine yapılan bir şey olsaydı nelerin olacağını siz çok iyi biliyor olmalısınız

yanıt5
yanıt5
yilmaz:

yapraklar bile imamoglunu alkisliyor !

14
11
yanıtYanıtla
İnsan sarrafı:

Hahaha sonar elim korolaydı deme

yanıt0
yanıt4
Vatandaş:

YİLMAZ, alkış ile protesto iyidir ve sonuç gösterdiği durumlar olmuştur. Protestoya, alkışa devam o zaman. Belki o protesto alkışlarını dikkate alıp düşer bu ülkenin yakasından, hiç inanmasam da.

yanıt1
yanıt0
Dobra:

Tamamen gözdağı tarzında suni bir yalan.

18
4
yanıtYanıtla
türk:

yalan sizin isiniz. Ekremi magduru oynamak icin böyle gelismeler oluyor.

yanıt2
yanıt3
İMAMOĞLU YA DA MANSUR YAVAŞ:

İKİNİZDE KRALSINIZ!KRALCILIK OYNAYANLARDAN DAHA DA KRALSINIZ.

13
6
yanıtYanıtla
Misafir:

Kendini değerliymiş gibi göstermeye çalışıyor ama yemezler

11
7
yanıtYanıtla
celal T:

kim söz ettiriyor acaba

15
2
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title