Haberler

Roma'da havai fişekler yüzünden yüzlerce kuş öldü

Güncelleme:

İtalya'nın başkenti Roma'da yeni yılı kutlamak için kullanılan havai fişekler nedeniyle yüzlerce kuş öldü. Sosyal medyadaki görüntülerde Roma sokaklarında kuşların cansız bedenleri görüldü.

Roma'da yeni yılın gelişi havai fişek gösterileriyle kutlandı. Söz konusu kutlamalarda yüzlerce kuş telef oldu. Sosyal medyadaki görüntülerde Roma sokaklarında kuşların cansız bedenleri görüldü.

HAVAİ FİŞEKLER HAYVANLARIN STRESE GİRMESİNE NEDEN OLUYOR

Uluslararası Hayvanları Koruma Örgütü (OIPA) Sözcüsü Loredana Diglio, kuş ölümlerinin birden fazla nedeni olabileceğini belirtti.

Havai fişeklerin her yıl evcil ve yabani hayvanların yaralanmasına ve strese girmesine neden olduğunu belirten Diglio, şunları kaydetti: "Havai fişeklerin çıkardığı gürültünün etkisiyle korkudan ölmüş olabilirler. Birlikte uçarken birbirlerine, pencerelere veya elektrik hatlarına çarpmış olabilir. Kalp krizinden dolayı ölmüş olabileceklerini de unutmayalım."

BİLİM İNSANLARI HAVAİ FİŞEK GÖSTERİLERİNİN SONLANMASINI İSTİYOR

Çin'de yaklaşık bin yıl önce keşfedildiği iddia edilen hava fişek gösterileri, sunduğu görsel şölen nedeniyle dünyanın dört yanında yapılan kutlamaların vazgeçilmezlerinden. Fakat birçok kazaya sebep olduğu gibi, bilim insanları ve çevre aktivistleri hava fişek gösterilerinin doğaya verdiği zararlara dikkat çekerek, bu gösterilerin sonlandırılması için çağrıda bulunuyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

İtalya Roma Dünya Haberler

500

Yorumlar (44)

SEKOCAN:

YASAKLAYIN ARTIK HAVAİ FİŞEK DENEN FELAKETİ

30
1
yanıtYanıtla
SEKOCAN:

DÜNYANIN SONU GELDİ ARTIK KİMSE ARTIK BU SAATTEN SONRA DÜNYADA HUZURLU YAŞAMAYI DÜŞÜNMESİN İNSANOĞLUNUN ŞU ALLAH IN DİLSİZ KULLARINA VERDİĞİ İŞKENCE ZARAR FELAKETİ GETİRECEK ARTIK KOPSUN KIYAMET ALLAH IM DAHA FAZLA BU ZALİMLİKLERİ YAŞATMA

26
3
yanıtYanıtla
REALİST:

şu gereksiz havai fişek denen saçmalık tüm dünyada yasaklanmalı icat eden kimse yatacak yeri yok çok insan ve hayvanların ölümüne sebep oldu

19
0
yanıtYanıtla
Halil:

Yerim lan onların stresini ufacık hayvanın stresi mi olurmuş

4
10
yanıtYanıtla
ad mad yogh:

halil emmi bi tarafların kaşınması pajalusta

yanıt0
yanıt2
reziller:

yaziklar olsun yaziklar insan nasil bir felaket her an bir zarar yapiyor dogaya cevreye insana hayvanlara sonrada bunun karsilıginda kafamiza gazab yagiyor rezil insanlar rezil katiller .....

10
1
yanıtYanıtla
Hagaha:

Yaw bırakın kuş ölmüşmüş , hergun milyonlarca yumurta tüketin 100 tane kuşu konuşun , siz ütopya gibi bir dünya bekliyorsunuz...

1
9
yanıtYanıtla
fgfg:

vicdan her insana nasip olmaz

yanıt4
yanıt0
kadir:

güzel bi kafa :P

yanıt1
yanıt1
Kafirler anck pislikdir:

Kuranda kafirler bir pislikden ibarettir buyurur . Sen bu ayetin kanıtısın zuhur etmiş halisin.

yanıt0
yanıt0
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title