Haberler

Son dakika haberleri... Midyatlı şehit asker Salih Albayrak'ın adı, okulda yaşatılacak

Güncelleme:

Son dakika haberler... DİYARBAKIR'ın Silvan ilçesinde bulunan Bağdere Jandarma Karakolu'na 2010'da PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan Onbaşı Salih Albayrak'ın ismi, memleketi Mardin'in Midyat ilçesine bağlı kırsal Şenköy Mahallesi'ndeki okulda yaşatılacak.

DİYARBAKIR'ın Silvan ilçesinde bulunan Bağdere Jandarma Karakolu'na 2010'da PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan Onbaşı Salih Albayrak'ın ismi, memleketi Mardin'in Midyat ilçesine bağlı kırsal Şenköy Mahallesi'ndeki okulda yaşatılacak.

Silvan ilçesindeki Bağdere Jandarma Karakolu'na 2010 yılında PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Onbaşı Salih Albayrak'ın adı, ailesinin talebiyle memleketi Mardin'in Midyat ilçesine bağlı kırsal Şenköy Mahallesi'ndeki okula verildi. Şehidin babası Mehmet ve annesi Asya Albayrak'ın isteği üzerine Midyat Kaymakamlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başvurusuyla Mardin Valiliği'nin onayı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı kararla 154 öğrencisi bulunan okulun ismi, Şehit Onbaşı Salih Albayrak Ortaokulu oldu. İsim değişikliği için düzenlenen törene gelen Albayrak çiftinin çok mutlu olduğu görüldü.

'ÖĞRENCİLERİMİZ KİMLERİ ÖRNEK ALACAKLARINI ÖĞRENMİŞ OLACAK'

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, ailenin talebi üzerine harekete geçtiklerini ve gerekli yazışmaların ardından isim değişikliği onayı aldıklarını belirterek, "Biz bu vatan için geleceğimiz için ülkemiz için hayatını ortaya koyan şehidimizin ismini buraya verdik. Aynı zamanda çocuklarımız, kimi örnek alacaklarını hangi değerler uğruna mücadele etmeleri gerektiğini öğrenmiş olacaklar. Bu şekilde hem şehidimizin ailesinin gönlünü hoş etmiş oluyoruz hem ruhunu şad etmiş oluyoruz hem de öğrencilerimize örnek teşkil etmesi açısından önemli buluyoruz. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Şehit babası Mehmet Albayrak ise oğullarının isminin okula verilmesine çok sevindiklerini belirterek, "Onlara çok teşekkür ederim. Valimize, kaymakamıma, milli eğitim müdürüme çok teşekkür ederim. Allah onlardan razı olsun" diye konuştu.

Şehidin annesi Asya Albayrak da çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Bu okula oğlumuzun ismini verdiler. Çok sağ olun. Allah razı olsun. Çok teşekkür ederim" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Salih Albayrak Hisarcık Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
title