Haberler

Şırnak'ta jandarma uydu telefonuyla doktordan aldığı talimatlarla doğum yaptırdı

Güncelleme:

Şırnak Beytüşşebap'ta Türk askeri film gibi bir operasyona imza attı. Doğum sancıları başlayan kadın için Yeşilöz Üs Bölgesi'nden yardım istendi. Jandarma Uzman Onbaşı Sıhhiye Selami Atalay da uydu telefonuyla doktordan aldığı talimat doğrultusunda doğuma yardımcı oldu.

Jandarma Uzman Onbaşı Sıhhiye Selami Atalay, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde doğum sancıları nedeniyle Yeşilöz Üs Bölgesinden yardım isteyen Rızkıye İmaç'a, uydu telefonundan doktordan aldığı talimatlarla doğum yaptırdı.

Alınan bilgiye göre, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde göçerlik yapan Cezayir İmaç, dün öğle saatlerinde Yeşilöz (Faraşin) Üs Bölgesine müracaat ederek eşi Rızkıye İmaç'ın doğum yapmak üzere olduğunu belirtti. Bunun üzerine üs bölgesinde görevli Selami Atalay tarafından hamile kadına derhal müdahale edilerek ateşi ve tansiyonu ölçüldü, ağrı kesici iğne yapıldı.

UYDU TELEFONUNDAN TALİMAT ALIP DOĞUM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Rızkıye İmaç'ın ağrılarının dinmesinin ardından 112 Acil Servis aranarak ambulans talebinde bulunuldu. Ambulansın üs bölgesine ulaşmasının beklendiği sırada hamile kadının doğum sancıları arttı. Uydu telefonuyla doğum uzmanı ile irtibat kurularak alınan talimatlar doğrultusunda Atalay tarafından bebeğin doğumu gerçekleştirildi.

Şırnak'ta jandarma uydu telefonuyla doktordan aldığı talimatlarla doğum yaptırdı

ANNE VE BEBEĞİN SAĞLIK DURUMU İYİ

Doğum yapan kadının ve yeni doğan erkek çocuğunun kontrolleri yapıldı ve genel sağlık durumlarının iyi olduğu belirlendi. Anne ve bebeği, bölgeye gelen ambulans ile Beytüşşebap Devlet Hastanesine götürüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Beytüşşebap Jandarma Şırnak Haberler

500

Yorumlar (30)

vatandaş:

Elinde G-3 üstünde üniforma, amacın terörle mücadele, sonuç oğlunuz EBE oldu. . .

4
45
yanıtYanıtla
gerçek vatandaş:

BİRİNCİSİ ELİNDEKİ SİLAH G-3 DEĞİL. . İKİNCİSİ ÜZERİNDEKİ BİR ÜNİFORMA DEĞİL BİR DAVA. . . ÜÇÜNCÜSÜ KENDİSİ EBE DEĞİL ŞANLI TÜRK ASKERİ. . . SEN İSE BİR EBE KADAR BİLE BU VATANA HİZMETİ DOKUNMAYACAK BİR ZAVALLISIN. . !!!

yanıt18
yanıt1
nuri:

aynen öyle Allah razı olsun benim işim değil deyip umruna katmayabilirdi.

yanıt5
yanıt1
Vatandaş:

ikisindede amaç yaşatmak korumak kollamak değilmi??

yanıt6
yanıt3
Hayir:

amac sadece terorle mucadele degil, o bebek belkide olebilirdi, yardim ederek vatanimiza bir asker kazandirdi belkide. sen vatandassan o da vatandas, yeter ki terorist olmasin, diyelim ki sen orada yuruyordun ayagin kirildi seni gelip kurtarinca ambulans soforu mu olacakti ?

yanıt1
yanıt0
Füsun Öztas:

Bu asker düşmanlarını Allah ıslah etsin.Bu asker daha ne yapsın?

39
3
yanıtYanıtla
idil:

adam askere çok kızmış gibi duruyor nedeni asker kadının malzemesini gördüğü için askere kin kusabilir.

8
24
yanıtYanıtla
zaza:

babanın duruşu hayra alamet değil.

21
2
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Devletimiz var olsun

17
2
yanıtYanıtla
Dürbünlü:

Ülkemizde görevini en iyi yapanlar askerlerimiz ve polislerimizdir,,,digerleri pek randımanlı değil.

7
10
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title